Videospeler inladen...

Gigantisch aquarium barst uiteen in Berlijn: 1 miljoen liter water en 1.500 tropische vissen stromen de straat op

In de Duitse hoofdstad Berlijn is de AquaDom, een gigantisch aquarium van 25 meter hoog, opengebarsten in een hotel. De plexiglazen koker, waarin 1.500 tropische vissen rondzwommen, bevatte 1 miljoen liter water. Dat is het hotel uitgestroomd en veroorzaakt nu hinder in de omliggende straten.

De AquaDom in Berlijn was een ware blikvanger van Sea Life Berlin in het Radisson Collection Hotel. Dat ligt in het DomAquarĆ©e-complex aan de Karl-Liebknecht-StraƟe in het centrum van Berlijn. Het was een 25 meter hoge constructie - het aquarium zelf was 16 meter hoog, met een diameter van 11,5 meter - in kokervorm met ingebouwde transparante lift, die bezoekers tegen betaling konden nemen. De gigantische cilinder was gevuld met 1 miljoen liter water en 1.500 vissen van 97 verschillende soorten.

BEKIJK - Zo zag het aquarium er uit in betere tijden:

Videospeler inladen...

"Was" schrijven we, want de AquaDom is niet meer. De plexiglazen koker is vanmorgen rond 5.45 uur met een luide knal opengebarsten en volledig leeggelopen, zo tonen video's op sociale media.

BEKIJK - "Oh my god", hotelgasten kunnen hun ogen niet geloven:

Videospeler inladen...

De schade in het hotel is enorm. De deuren van de lobby en het meubilair zijn de straat op geblazen of gestroomd. De kelder van het hotel staat onder water, maar ook in de omliggende straten is er hinder door de weggestroomde watermassa, waardoor onder meer de Karl-Liebknecht-StraƟe is afgesloten.

BEKIJK - "Chaos" tot buiten op straat:

Videospeler inladen...

2 gewonden

In de buurt van het hotel zijn zowat 100 hulpverleners aan het werk. Over eventuele slachtoffers is nog weinig duidelijkheid. De politie spreekt "naast de ongelooflijke maritieme schade" voorlopig van 2 gewonden, die geraakt werden door scherven van het aquarium. Hotelgasten worden opgevangen in bussen.

De bouw van de AquaDom in 2003 kostte 12,8 miljoen euro. Het aquarium was nog maar een paar maanden weer open, nadat het de voorbije 2,5 jaar werd gerenoveerd: de siliconen afdichtingen werden vernieuwd en het werd ook grondig gereinigd. Kostenplaatje van die hele operatie: nog eens 2,6 miljoen euro.

Meest gelezen