Tweede zit voor opslorping NewB door spaarbank VDK

De coöperanten van het mislukte bankproject NewB kunnen zich morgen uitspreken over een samengaan met de Gentse spaarbank VDK. Een eerdere poging om zo’n algemene vergadering bijeen te roepen, werd getorpedeerd door een ontevreden grote coöperant.

Waarom is dit belangrijk?

Als NewB onderdak kan vinden bij VDK, krijgen de bijna 20.000 rekeninghouders zekerheid en hoeven de 117.000 coöperanten niet te vrezen voor een ontbinding waarbij ze bijna al hun centen kwijt zouden zijn.

Rewind naar 23 november: NewB en VDK kondigden toen apetrots hun alliantie aan. Via de deal zouden de klanten overgedragen worden en de coöperatie een doorstart kunnen maken als agent voor VDK. NewB moest eerder zijn ambities opbergen om tot een volwaardige bank uit te groeien, omdat de Nationale Bank zijn bankvergunning wou intrekken.

Onverwachte tegenwind: Alles leek in kannen en kruiken, maar dat was buiten grote coöperant Finance & Invest Brussels, de gewestelijke investeringmaatsch

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer