Het Jessa Ziekenhuis ligt vlak naast het stadspark waar de Warmste Week heel de week plaatjes draait.
Volledig scherm
Het Jessa Ziekenhuis ligt vlak naast het stadspark waar de Warmste Week heel de week plaatjes draait. © Mine Dalemans

VRT pakt op vraag van Jessa Ziekenhuis geluidsoverlast van Warmste Week aan: “De ramen daverden”

HasseltDe Warmste Week ging maandagochtend van start in het stadspark in Hasselt om geld in te zamelen voor kansarmoede. De patiënten van het Jessa Ziekenhuis, dat er vlak naast ligt, ondervinden hierdoor geluidsoverlast. Het ziekenhuis roept op om het volume stiller te zetten zodat de patiënten voldoende rust krijgen.

  1. Zo vergaat het klokkenluider van sportschool, jaar na Whatsappgroep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwerken”
    PREMIUM

    Zo vergaat het klokkenlui­der van sport­school, jaar na Whatsapp­groep van ‘pestende’ leraars: “Mogelijk moeten ze op 1 september opnieuw samenwer­ken”

    “Hij is misschien naïef geweest. Maar hij zou het wel opnieuw doen.” Een jaar geleden werden acht leerkrachten van de Hasseltse sportschool tegelijk geschorst, nadat een pak berichten uit hun Whatsappgroep ‘De 12' was gelekt. ‘Puur racisme, homofobie, discriminatie en bodyshaming’, stelde de advocaat van de klokkenluider. Vandaag kent iedereen zijn straf, al zijn er nog enkele leraars naar de Raad van State gestapt. Hoe blikt de bewuste klokkenluider terug op die periode? “Wat altijd onderbelicht is gebleven: mijn cliënt wilde het algemene pestgedrag op de werkvloer aankaarten”, zegt zijn advocaat Michiel Van Kelecom.
    Hasselt
  2. ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroordeeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”
    PREMIUM

    ASSISEN. Gheorghe Ciobanu (58) veroor­deeld tot 19 jaar cel voor moord op collega Constantin (44): “Hij heeft hem op brute en laffe wijze van het leven beroofd”

    Aanklager Bruno Coppin had een celstraf van 25 jaar gevorderd voor Gheorghe Ciobanu (58) die zijn collega-fruitplukker Constantin Munteanu (44) in december 2021 in Alken vermoordde met 14 messteken. Hof en jury zagen meer verzachtende omstandigheden voor de ‘goedaardige’ vijftiger en hielden het bij 19 jaar cel. “Deze straf laat u toe om goed na te denken over de ernst van de feiten maar biedt u toch nog een toekomstperspectief”, sprak voorzitter Fontaine de vijftiger toe.
    Alken
  1. Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpunten zijn afgelijnd”
    PREMIUM

    Politieke tenoren gaan in debat rond migratie, mobiliteit, veiligheid en koopkracht met studenten Atheneum Hasselt: “De standpun­ten zijn afgelijnd”

    Het was donderdagmiddag over de koppen lopen tijdens het debat met een aantal politieke coryfeeën in de aula van Hogeschool PXL in aanwezigheid van studenten van het 4de, 5de en 6de middelbaar van het Atheneum Hasselt . Bright Adiyia (Groen), Tom Thijsen (CD&V), Kim De Witte (PVDA), Tom Seurs (N-VA), Patrick Vanparys (Vlaams Belang), Frank Dewael (Open VLD) en Dries Martens (Vooruit) kruisten voor de gelegenheid de degens over thema’s als mobiliteit, migratie, veiligheid en koopkracht. Thema’s die de studenten zelf voorafgaand hadden gekozen. Aan het eind van het debat kon er worden gestemd worden. En het resultaat daarvan, dat was verrassend.
    Hasselt
  2. Minder winkels, meer horeca in Limburg: “Marktgedreven, maar ook gerichte strategie van lokale overheden naar meer beleving in stadskernen”

    Minder winkels, meer horeca in Limburg: “Marktge­dre­ven, maar ook gerichte strategie van lokale overheden naar meer beleving in stadsker­nen”

    Het winkellandschap en de handelskernen in Limburg maken belangrijke veranderingen door. Dat bevestigt een nieuw data-onderzoek van de vijf Vlaamse provincies. Steeds meer winkelpanden worden omgezet naar horeca of diensten, of krijgen een nieuwe niet-commerciële bestemming als woonst of ruimte voor vrije beroepers. In Limburg transformeerde de afgelopen tien jaar 1 op de 11 handelspanden naar een niet-commerciële functie. Dat is één van de opvallende conclusies van het recente data-onderzoek.
    Hasselt