Marc uit Nieuwerkerken tovert elk hoekje van zijn huis én tuin om tot kerstparadijs met 650 kerstmannen

In Nieuwerkerken kan je een kersthuis bezoeken dat versierd is met zo'n 650 kerstmannen en andere kerstfiguren. Marc Willems benut elk hoekje van zijn huis en tuin om zijn collectie tentoon te stellen en die collectie wordt elk jaar uitgebreid met spullen uit verschillende landen.

Als je voor het huis van kerstfanaat Marc Willems in Nieuwerkerken staat, lijkt de kerstgekte goed mee te vallen. Enkel de voordeur wordt gebarricadeerd door kerstmannen en de gevel is versierd met allerlei lichtjes. Maar eens je voorbij de garagepoort bent gepasseerd, waan je je in een echt kerstparadijs met 650 kerstmannen en heel wat andere figuren. "Ik geef toe dat het een uit de hand gelopen hobby is", lacht Marc Willems. "Mijn vrouw en ik zijn nu eenmaal kerstfanaten. We zijn begonnen met kerstmannen te verzamelen, maar na enkele jaren verzamelen kan je hier veel meer zien dan enkel kerstmannen. Elk weekend mag iedereen die dat wil, komen kijken."

Marc Willems in zijn woonkamer.

Ondertussen opent Marc zijn deuren al 11 jaar lang voor iedereen die de kerstsfeer wil opsnuiven en elk jaar is zijn kerstparadijs een groot succes. "Er stond vorig weekend zelfs een bus met mensen uit Nederland voor de deur", zegt Willems. "Heel wat buurtbewoners beweren ook dat er bij ons meer te zien is dan op Winterland, het winterevent van Hasselt. Zelf ga ik mij daar niet over uitspreken, maar we blijven onze collectie wel elk jaar uitbreiden met kerstspullen die ik met mijn vrouw tegenkom op vakantie. De meeste spullen komen bijvoorbeeld uit Oostenrijk."

BEKIJK - Het huis van Marc is bedolven onder de kerstmannen:

Videospeler inladen...

Overal Kerst

Al die spullen worden vanaf de opbouw in augustus verspreid over de tuin en het huis. In de tuin kan je binnengluren in verschillende hutjes met elk een ander thema. "We hebben bijvoorbeeld een snoepjeshut, een witte kersthut en mensen kunnen zelfs iets drinken in onze alpenhut", gaat Willems verder. 

"Ook in ons huis is iedereen welkom. We hebben een kamer vol zingende ijsberen, een waterval in onze gang en ons pronkstuk is een levensgrote, snurkende Kerstman in de logeerkamer", klinkt het. "De oplettende bezoekers zien ook onze, inmiddels overleden hond Beauty overal terug. We hebben haar door een kunstenaar bijvoorbeeld laten schilderen op heel wat kerstdecoratie en zo is ze elk jaar toch een beetje bij ons."

Op heel wat versieringen zie je Marc's hond Beauty.

Zolang mijn vrouw en ik zin hebben om onze thuis om te toveren tot een kerstparadijs, zullen we dat zeker blijven doen

Marc Willems

"Ook ons toilet, badkamer en slaapkamer staan vol met kerstfiguren, maar dat deert ons uiteraard niet. Het is zelfs gezellig", geeft Willems toe. "Veel mensen vragen zich af hoe we ons huis kunnen poetsen met al die figuren die er staan, maar eigenlijk is het antwoord simpel. Heel voorzichtig, want elk item is kostbaar voor ons. Zolang mijn vrouw en ik zin hebben om onze thuis om te toveren tot een kerstparadijs, zullen we dat zeker blijven doen. Zonder twijfel."

Het koppel slaapt in de feestperiode letterlijk tussen de kerstdecoratie.
De witte kersthut, een van de themahutten in de tuin.
Een andere kersthut in de tuin.

Meest gelezen