Kyle Coppens en Kelly Torfs poseren fier met hun pasgeboren zoontje Nathan. © AF

Nathan uit Rijkevorsel is eerste Kempense kerstekindje van 2022

Turnhout -

Voor de Kempense materniteiten was het een rustige kerst. In AZ Turnhout werd zondag om 6.44u Nathan geboren. Het zoontje van Kelly Torfs en Kyle Coppens uit Rijkevorsel is het eerste Kempense kerstekindje van 2022.

Annelies Frederickx

Met Kerstmis vieren de christenen de geboorte van Jezus, en daarom wordt er ieder jaar uitgekeken of er in onze ziekenhuizen kerstekindjes geboren worden. “In AZ Turnhout kwam een kindje ter wereld om drie minuten voor middernacht, dus net voor Kerstmis”, vertelt Joke Devlieger van de dienst Materniteit. “Het was wel niet lang wachten op de eerste kerstbaby, want om 6.44u werd Nathan geboren.”

Voor Kelly Torfs en Kyle Coppens kwam Nathan toch enigszins onverwacht. “De komst van Nathan was eigenlijk uitgerekend voor 31 december”, vertelt de kersverse mama. “Omdat de baby in stuit lag, werd een keizersnede gepland op 22 december. Vorige week bleek hij evenwel gedraaid te zijn en dus werd het alsnog wachten op een natuurlijke bevalling.”

Nathan kreeg na de geboorte meteen een mooi kerstpakje aan.  ©  AF

Na de afgeblazen keizersnede hervatten Kelly en Kyle uit Rijkevorsel hun normale leven en daar hoorde zaterdag uiteraard ook een kerstfeest bij. “Ik had in de namiddag een vermoeden dat de bevalling niet lang meer op zich zou laten wachten, maar je weet natuurlijk nooit, en dus hielden wij ook een kerstfeest”, vertelt Kelly. “Om 2u ’s nachts voelde ik de eerste weeën, maar ik heb nog een tijdje gewacht om iedereen wakker te maken en naar het ziekenhuis te komen. Aangezien Nathan om 6.44u geboren werd, verliep de bevalling heel vlot.”

Spijtig

In plaats van op oudejaarsavond zag Nathan dus het levenslicht in de kerstnacht. “Een kerstekind is altijd speciaal, maar toch vind ik het eigenlijk spijtig voor hem dat hij net op de 25ste geboren is. Op die datum dreigt er altijd meer aandacht te gaan naar Kerstmis dan naar zijn verjaardag. Daarom wilde ik liever niet bevallen op 25 of 31 december, maar de natuur heb je natuurlijk niet in de hand. We konden hem wel meteen een mooi kerstpakje aandoen, want dat hadden we al gekocht omdat de bevalling op 22 december gepland stond.”

Lege verloskamers

Na de geboorte van Nathan bleef het erg rustig in AZ Turnhout. Uit een telefonische rondvraag bleek dat ook in de andere Kempense ziekenhuizen geen geboortes gevierd konden worden. In AZ Herentals bleef de verloskamer de hele dag leeg en ook in Ziekenhuis Geel werd zondag geen kerstekind geboren. In AZ Mol leek het eveneens een rustige kerst te worden, maar in de loop van zondagnamiddag meldden zich toch twee toekomstige mama’s aan bij de materniteit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER