Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © ANP / EPA

Chinezen kunnen opnieuw visa voor buitenlandse reizen aanvragen

China zal vanaf januari opnieuw visa uitdelen aan Chinezen die naar het buitenland willen reizen. Kort na het begin van de coronapandemie was Peking hiermee gestopt, maar daar komt nu opnieuw verandering in, zo heeft de nationale immigratiedienst bekendgemaakt. De beslissing komt er in de nasleep van de breedgedragen kritiek op het strenge zerocovidbeleid.

  1. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM
    3

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.
  2. Op bezoek bij Jens (46) en Nathalie (45) in Rhodos, één jaar na de vernietigende bosbranden: “Ja, we waren in paniek”
    PREMIUM

    Op bezoek bij Jens (46) en Nathalie (45) in Rhodos, één jaar na de vernieti­gen­de bosbranden: “Ja, we waren in paniek”

    Na de hevige bosbranden van vorige zomer maakt het Griekse eiland Rhodos zich op voor het toeristische hoogseizoen. De regering deelt zelfs “reischeques” uit aan de 25.000 toeristen die toen noodgedwongen van het eiland geëvacueerd werden. Nathalie (45) en Jens (46) uit Knokke-Heist openden twee maanden voor de branden hun vijftien luxevilla’s op een heuvel op het eiland. “De dag dat het vuur startte, was de eerste dag dat ze allemaal vol zaten.”