Bilzen investeert 100.000 euro in Dierenparkje dat wordt uitgebaat door 97-jarige Guillaumme: "Park en dieren zijn mijn leven" 

De stad Bilzen investeert 100.000 euro in het Dierenparkje, een kinderboerderij met een tachtigtal verschillende dieren. Het Dierenparkje werd in 1999 opgericht door de nu 97-jarige Guillaumme Timmermans. De meeste gebouwen zijn toe aan renovatie. De kinderboerderij zal rond Pasen opnieuw openen. 

De stad Bilzen merkt dat het Dierenparkje heel geliefd is bij Bilzenaren, maar merkte ook dat het park toe is aan vernieuwing. Daarom investeert de stad 100.000 euro in de kinderboerderij gelegen tussen Vrankrijk en de site van Kimpel. Iets waar beheerder Guillaumme Timmermans heel tevreden mee is. "Ik ben al 97 jaar, maar ik ken het Dierenparkje binnenstebuiten. We zijn gestart in 1999 met een paardje, een geitje en wat kippen en kijk nu. Ik ben blij dat het kan blijven bestaan dankzij de investeringen van de stad." 

Het park bestaat bijna 24 jaar, en dat merkt Guillaumme ook aan de infrastructuur. "De stallen en gebouwen zijn aan vernieuwing toe. De gemeente gaat alles platgooien en vernieuwen, enkel de kantine, de graanschuur en de stal van de geitjes kunnen blijven staan." Guillaumme heeft er veel vertrouwen in dat het een verbetering wordt. "Dit park is mijn leven. Ik hoop dat het op deze manier nog langer kan blijven bestaan en het tot iets magnifiek kan uitgroeien dat nog langer kan leven dat ik", zegt hij hoopvol.  

Heropening rond Pasen

Vooral in de zomer merkt Guillaumme dat er veel kinderen naar de kinderboerderij afzakken. "Ik ben heel blij dat het rond Pasen kan heropenen" zegt hij enthousiast. "De kinderen zijn vooral fan van de geitjes, konijnen en cavia's, want die kunnen ze makkelijk vasthouden. We hebben hier in totaal zo'n tachtigtal dieren, dus voor iedereen wat wils." Guillaumme komt elke dag meermaals naar de kinderboerderij om de dieren te verzorgen en deed onlangs zelf ook een grote investering. "De boerderij is twee kilometer van mijn huis, dat kan ik als 97-jarige niet meer stappen", lacht hij. "Dus heb ik vorig jaar een nieuwe auto gekocht, zodat ik elke dag voor de dieren kan zorgen." 

Ook wanneer het Dierenparkje heropent, zal Guillaumme aan het roer blijven staan. "Zolang het kan, blijf ik het doen. Natuurlijk doe ik het niet alleen, ik kan rekenen op een team van geweldige vrijwilligers. Ik ben ook zeker dat als ik het op een dag niet meer kan beheren, het in goede handen terechtkomt", sluit hij tevreden af. 

Meest gelezen