Afgelopen jaar daalde het aantal miljardairs: wie heeft het meeste verloren?
Volledig scherm
Afgelopen jaar daalde het aantal miljardairs: wie heeft het meeste verloren? © Getty Images/AFP

Ook Kanye West is een van hen: deze miljardairs zagen hun fortuin in 2022 stevig slinken

Voor heel wat miljardairs is 2022 een jaar om snel te vergeten. De rijkste mensen ter wereld zagen hun fortuin met 1.900 miljard dollar dalen. Dat blijkt uit gegevens van het tijdschrift Forbes. Wij zetten op een rij hoeveel geld de Elon Musks onder ons verloren, én wie er plots terug miljonair werd.

2 reacties

  • Petrus Dijkzeul

    1 jaar geleden
    Je kan geld hebben als water maar bij dood gaan neem je geen cent mee.
  • Piet Schots

    1 jaar geleden
    Het feit dat iemand als Kanye West miljardair kan worden zegt veel over waar mensen hun geld aan willen uitgeven.
  1. De ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggingsadvies, onze geldexpert wikt en weegt zijn tips: “Hier ben ik geen voorstander van”
    PREMIUM

    De ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggings­ad­vies, onze geldexpert wikt en weegt zijn tips: “Hier ben ik geen voorstan­der van”

    Jordan Belfort – de Wolf van Wall Street – verdiende tientallen miljoenen met illegale beleggerspraktijken. Wie de gelijknamige topfilm met Leonardo DiCaprio zag, weet hoe het verhaal uiteindelijk eindigde: in de cel. Na zijn straf ging de Amerikaan aan de slag als consultant en spreker. Daarnaast schreef hij al meerdere beleggersboeken. Zijn nieuwste werk is naar eigen zeggen ‘een gids om een fortuin te verdienen op de aandelenbeurs’. Maar hoeveel kan je daarvan geloven? Wij legden tien van Belforts tips en inzichten voor aan HLN-geldexpert Pascal Paepen.
  2. Hoe slaagt Bol.com erin om kleding goedkoper aan te bieden dan de modemerken zélf? “De strafste promo’s zijn meteen uitverkocht”
    PREMIUM

    Hoe slaagt Bol.com erin om kleding goedkoper aan te bieden dan de modemerken zélf? “De strafste promo’s zijn meteen uitver­kocht”

    Wie al eens de prijs van een kledingstuk online vergelijkt, merkt dat Bol.com vaak als goedkoopste webshop uit de bus komt, zelfs goedkoper dan de webshop van het kledingmerk zelf. “Een jeansrok van Only kost 31 euro bij Bol.com, maar 39,99 euro op de Only-webshop,” merkt onze journalist op. Hoe kan dat? En is àlle kledij er goedkoper? Retailexpert Pierre-Alexandre Billiet legt uit hoe je als consument het slimst te werk gaat.