©  USA TODAY Sports

LeBron James is niet gelukkig met de huidige vorm van de LA Lakers: “Zo spelen zit niet in mijn DNA”

LeBron James geldt als een van de beste nog actieve NBA-spelers. Hoe hard hij ook zijn best doet, James kan de LA Lakers onmogelijk op z’n eentje dragen. De ploeg uit Californië kon amper 14 van de tot dusver 35 gespeelde wedstrijden winnend afsluiten en dat zint de viervoudige kampioen van de NBA allerminst.

Jens Heylen
Bron: De Telegraaf

“Ik ben een winnaar die om kampioenschappen wil strijden”, zei James na de nederlaag tegen zijn oude club Miami Heat (112-98). “Dat is al sinds mijn 18e, toen ik in de NBA aankwam, mijn doel. Ik weet dat je niet zomaar in de positie komt om voor titels te strijden, je moet eerst stappen zetten. Maar als je dat eenmaal hebt gedaan en weet hoe je kampioen kan worden, dan wil je in die positie blijven. Het zit niet in mijn DNA om ’gewoon’ te basketballen. Niet meer, in ieder geval”, ging een zichtbaar aangeslagen James verder.

James, die vrijdag 38 wordt en op weg is om dit seizoen het record van Kareem Abdul-Jabbar als topschutter aller tijden over te nemen, twijfelt met andere woorden over zijn toekomst in Los Angeles. De Amerikaan verlengde afgelopen zomer zijn contract in LA tot en met het seizoen 2024-2025 en sprak al regelmatig de wens uit om nog een jaar in één ploeg te spelen samen met zijn nu 18-jarige zoon Bronny, die in 2024 bij de jaarlijkse ’draft’ kan worden vastgelegd door een NBA-club. “Er zijn niet veel basketballers die op deze leeftijd en na zoveel jaren nog op dit niveau spelen”, aldus James. “Maar ik wil mijn carrière niet afsluiten bij een team dat op dit niveau speelt. Ik wil om het kampioenschap vechten, omdat ik weet wat ik kan brengen als de omstandigheden goed zijn.”

James pakte in zijn carrière twee titels met Miami Heat, eentje met Cleveland en in 2020 eentje met de Lakers. Toen kwamen zij op gelijke hoogte met de Boston Celtics, die in hun geschiedenis eveneens 20 keer de beste waren in de NBA.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer