Poetin bestookt Oekraïne op nieuwjaarsdag met drones

Het Oekraïense leger heeft tientallen Russische drones uit de lucht geschoten in de nieuwjaarsnacht. Daarop hadden de Russen ‘gelukkig nieuwjaar’ geschreven.

De Oekraïense hoofdstad Kyiv werd in minder dan uur na de overgang van oud naar nieuw alweer opgeschrikt door een explosie. Ook in andere delen van het land gingen de luchtalarmen af. Boven Oekraïne werden zogenaamde kamikazedrones gesignaleerd.

Oekraïeners die toch ook het nieuwe jaar in de mate van het mogelijke hebben gevierd, juichten vanop hun balkons wanneer de Russische drones door het Oekraïense leger uit de lucht werden geschoten. Het leger gaf aan dat ze 45 drones hadden neergehaald. 13 zaterdagavond laat, 32 op zondag.

Andrii Nebytov, hoofd van de politie van Kyiv, plaatste een foto op Telegram, met daarop wat werd omschreven als een stuk drone gebruikt bij een aanval op de hoofdstad. Daarop stond in het Russisch “Gelukkig Nieuwjaar” geschreven. “Dit wrak ligt niet aan het front, waar hevige gevechten plaatsvinden, dit is hier, op een sportterrein, waar kinderen spelen,” zei Nebytov.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER