Voka-voorzitter Rudy Provoost
Volledig scherm
Voka-voorzitter Rudy Provoost © BELGA

Voka waarschuwt: “Dit jaar laatste kans voor hervormingen”

De regeringen moeten dit jaar dringend werk maken van hervormingen om de concurrentiepositie van bedrijven te beschermen. Doen ze dat niet, dan dreigt jarenlange stilstand als gevolg van de verkiezingen. Met die boodschap kwam Voka-voorzitter Rudy Provoost op de nieuwjaarsreceptie van de Vlaamse werkgeversorganisatie in de Bozar in Brussel.

49 reacties

  • phil smedts

    1 jaar geleden
    Deze ondernemersorganisaties vergeten er wel altijd bij te zeggen dat de index, en dus de lonen verhogen omdat zij konstant hun prijzen verhogen.
  • francis vanoverschelde

    1 jaar geleden
    Verhuizen is de enige optie
  • Léon-Bernard Giot

    1 jaar geleden
    De regering moet juist niks ! De bedrijven moeten er zelf voor zorgen dat hun concurrentie-positie gehandhaafd blijft ! ! ! De regering moet er vooral op toezien dat die bedrijven hun personeel niet langer uitbuiten met hongerlonen en armoe-weddekens die dateren uit een vorig millennium ! Deze tijd zal later in de geschiedenisboeken vermeld worden als 'de nieuwe middeleeuwen'.
  • Paul Tondeleir

    1 jaar geleden
    Elders in deze krant: Winstgevendheid Belgische bedrijven blijft historisch hoog! Van de automatische indexaanpassingen moeten ze afblijven. Producten minder duur = minder indexaanpassingen. Beetje minder winst dan maar winstgevendheid is historisch hoog dus het kan er wel af zeker...
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    De indexaanpassingen moeten blijven ! Indien ondernemers echt internationaal willen kunnen blijven concurreren, dan moeten ze hun winstmarges maar drastisch laten dalen. Zo eenvoudig is het !