Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Brengen de geheime documenten in de garage van Biden zijn herverkiezing in gevaar?

Een nieuwe vondst van geheime documenten geeft de geloofwaardigheid van Joe Biden een serieuze klap. Vervelend voor de Amerikaanse president, want de zaak doet denken aan het schandaal waarbij Donald Trump geheime documenten achterhield in zijn resort in Florida. Toch zijn er tussen de twee cases belangrijke verschillen.

  1. LIVE OEKRAÏNE. Rusland zet voormalig topfunctionaris Oekraïense veiligheid op lijst van gezochte personen
    LIVE OEKRAÏNE
    291

    LIVE OEKRAÏNE. Rusland zet voormalig topfunctio­na­ris Oekraïense veiligheid op lijst van gezochte personen

    Rusland heeft de voormalige secretaris van de Nationale Raad voor Veiligheid en Defensie, Oleksej Danilov, op de lijst van gezochte personen gezet. Dat meldt het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken zondag. En het Russische leger is er naar eigen zeggen in geslaagd om een nieuw dorp in het oosten van Oekraïne te veroveren: Ocheretyne in de regio Donetsk. Volgens Britse militaire inlichtingendiensten zijn ook al meer dan 465.000 Russische soldaten gedood of ernstig gewond geraakt in Oekraïne sinds de invasie op 24 februari 2022.Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruitgang gesprekken wapenbestand: zondag nieuwe ronde

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Protesten in Tel Aviv voor vrijlating gijzelaars - Geen vooruit­gang gesprekken wapenbe­stand: zondag nieuwe ronde

    Tijdens de onderhandelingen in Egypte over een wapenbestand tussen Israël en Hamas is zaterdag geen vooruitgang geboekt. Dat hebben vertegenwoordigers van beide partijen gemeld. Zondag volgt een nieuwe ronde. Het voorstel voorziet in een tijdelijk staakt-het-vuren en de vrijlating van Israëlische gijzelaars en Palestijnse gevangenen. Ondertussen demonstreren Israëliërs in Tel Aviv tegen Benjamin Netanyahu. Zij vinden dat hun premier te weinig doet om de gijzelaars uit Gaza terug te halen en hen in gevaar brengt met het geplande offensief in Rafah. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 4 mei terug.