stadhuis, speakers corner, Filip Watteeuw
Volledig scherm
stadhuis, speakers corner, Filip Watteeuw © Wannes Nimmegeers

Filip Watteeuw (Groen) “niet bang" om burgemeester te worden van Gent na volgende verkiezingen

Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (60) staat ervoor open om burgemeester te worden van Gent als de kaarten goed liggen na de volgende verkiezingen. Dat heeft hij gezegd in een interview met ‘De Zondag’. “Het belangrijkste is dat Groen verder kan besturen. Het is een mogelijkheid. Ik zou daar niet bang voor zijn. We zien wel wat de kiezer zegt”, zegt hij.

122 reacties

  • Katia Mistianes

    1 jaar geleden
    Het circulatieplan in Gent vind ik een geslaagd project: chapeau! Maar heeft Groen anders nog iets te zeggen, in Gent? Wie verantwoordelijk is voor de sloop van de prachtige vintage appartementsgebouwen aan de Watersportbaan, weet ik niet, maar deze afbraak had nooit mogen gebeuren. Het is een vernieling van het thuis van vele gezinnen, vernieling van duurzame infrastructuren (EGW, wifi) en vernieling van kostbare materialen (bakstenen), waar niets mis mee was. Hartverscheurend en mensonterend!
  • Jurgen Meerschman

    1 jaar geleden
    Open vraag/bedenking: kan iemand die zo polariseert überhaupt functioneren als burgemeester? Iemand die dergelijke functie bekleedt moet verbindend werken, partijpolitieke dogma's overstijgen en loskomen van de nationale partijpolitiek. Allemaal zaken die niet echt matchen met Filip Watteeuw. Groen heeft altijd de mond vol van progressieve politiek, maar je als zo'n polariserende figuur kandidaat durven noemen voor de sjerp getuigt van eenzelfde machtswellust als zij die Groen zo graag bekampt.
  • Ronny Dekimpe

    1 jaar geleden
    Ik herken mijn Stad niet meer en dit dankzij schijnburgemeester Watteeuw en zijn companen. Men was wel zo slim om een kartellijst te vormen waar Groen ook in vertegenwoordigd was. Maar voor 2024 heeft men besloten om niet meer met Groen een kartellijst te vormen. Daar zal toch ook wel een reden voor zijn denk ik. Doe eens een rondvraag wie op Groen stemt, zeker niet de Gentenaar zichzelve. Gent is echt een warboel geworden, en beter zal het er niet op worden. Onze fiere Stad is er niet meer.
  • Sofie Vanderhoogerheide

    1 jaar geleden
    In 2024 is er geen opkomstplicht meer voor de gemeenteraads- en provincieverkiezingen. Dit zal invloed hebben. En de kandidaat met de meeste voorkeurstemmen in de grootste fractie van de coalitie, wordt vanaf 2024 automatisch burgemeester. Dan zal hij ofwel veel beter moeten doen dan in 2018 ofwel een andere coalitie vormen want hij had meer dan 10.000 voorkeursstemmen minder dan Mathias De Clercq en moest ook nog Rudy Coddens uit dezelfde fractie laten voorgaan met meer dan 4000 stemmen.
  • HUS JOZEF

    1 jaar geleden
    En ik wil koning worden denk dat we eerst nog eens peilingen gaan houden en dan gaan we nog eens klappen .