Archiefbeeld. Sneeuwpret in de Hoge Venen.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Sneeuwpret in de Hoge Venen. © Photo News

Winterse buien zorgen voor sneeuwtapijt tot 10 centimeter dik: nog hele week sneeuwpret in de Hoge Venen

De eerste koudeprik van het jaar is een feit. In de Hoge Venen ligt nu al een sneeuwtapijt van zo’n 10 centimeter dik, en daar kan de komende dagen nog wat bijvallen. Dankzij de polaire zeelucht die ons weer de komende dagen bepaalt, blijft die sneeuwlaag nog zeker tot het einde van de week liggen. Ook elders kan hier een daar een sneeuwlaagje vallen, verwacht het KMI.

  1. WEERBERICHT. Klaar voor een heerlijk verlengd weekend? “Zondag kunnen we lokaal 25 graden halen”

    WEERBE­RICHT. Klaar voor een heerlijk verlengd weekend? “Zondag kunnen we lokaal 25 graden halen”

    Er breekt een mooie periode aan waar we zolang hebben moeten op wachten. En qua timing kan het niet beter, net nu het Hemelvaartweekend van start gaat. Nadat het ochtendgrijs vandaag is verdwenen, krijgen we een vrij zonnige feestdag. Ook het weekend wordt prachtig met temperaturen tot 24 à 25 graden en daar kunnen we maar beter van profiteren want maandag wordt het wel nog warm, maar ook wisselvallig met jawel ... buien.
  2. WEERBERICHT. Code geel voor regen in Limburg en zelfs code oranje voor Luik. Kust heeft zonnigste papieren tijdens wisselvallig pinksterweekend

    WEERBE­RICHT. Code geel voor regen in Limburg en zelfs code oranje voor Luik. Kust heeft zonnigste papieren tijdens wisselval­lig pinkster­week­end

    Vandaag is er veel regen op komst. In Limburg, Luxemburg, Luik en Namen geldt code geel voor regen vanaf vrijdagmiddag tot zaterdagochtend. In Luik is zelfs code oranje afgeroepen van 14.00 tot 22.00 uur. “Het pinksterweekend wordt licht wisselvallig tot wisselvallig, maar het heeft zeker zijn betere momenten”, voorspelt onze weerman David Dehenauw. Aan de kust is het iets zonniger. En volgende week zijn er nog perioden met nu en dan eens wat buien, maar de temperaturen zitten dan rond 20 en soms 21 graden. “En wellicht hebben we tot eind mei grosso modo temperaturen van 18 à 22 graden.”