© AP

Trump moet Hillary Clinton schadevergoeding van bijna 1 miljoen dollar betalen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump en een van zijn advocaten moeten een schadevergoeding betalen van bijna een miljoen dollar (ruim 900.000 euro) aan Hillary Clinton. Zo heeft een federale rechter in Florida donderdag bepaald. Trump en de advocate Alina Habba beschuldigden de Democrate en leden van haar campagneteam ervan de presidentsverkiezingen van 2016 te hebben gemanipuleerd, maar die beschuldigingen zijn ongefundeerd, aldus rechter John Middlebrooks.

Bron: BELGA

Volgens Middlebrooks misbruiken Trump en zijn advocaten de rechtbanken stelselmatig voor hun politieke spelletjes. Trump, die bij de meest recente verkiezingen het onderspit moest delven tegen Joe Biden, wil in 2024 terugkeren naar het Witte Huis.

In zijn aanklacht, die vorig jaar werd neergelegd, beschuldigde Trump Clinton en haar team ervan hem zwart te maken en zo de verkiezingen te manipuleren. Volgens Trump wilde Clinton het publiek ervan overtuigen dat Rusland zich had gemengd met de verkiezingen, maar de rechter wees de beschuldigingen af.

“Deze zaak had nooit mogen voorkomen. De tekortkomingen als juridische klacht waren van de meet af aan evident. Een redelijke advocaat zou hem niet hebben ingediend”, aldus Middlebrooks. Door dit toch te doen hebben Trump en Habba bijgedragen aan de ondermijning van de rechtsstaat.

Trump en Habba zijn nu 937.989,39 dollar verschuldigd aan de andere partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER