© Getty Images

AUSTRALIAN OPEN. Elise Mertens stoot met haar nieuwe dubbelpartner Hunter makkelijk door naar kwartfinales: “Het klikt met haar”

Elise Mertens heeft zich aan de zijde van de Australische Storm Hunter geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel bij de vrouwen. Het duo Mertens-Hunter won met twee keer 6-2 van de Zwitsers-Roemeense combinatie Golubic-Niculescu. Alison Van Uytvanck leed samen met de Oekraïense Anhelina Kalinina een 6-3, 7-5-nederlaag tegen de Chinese Yang Zhaoxuan en de Taiwanese Chan Hao Ching, de elfde reekshoofden.

Bron: BELGA

Elise Mertens is nu de enige overgebleven Belgische in het toernooi. Mertens en Hunter, die het vierde reekshoofd vormen, spelen om een plaats in de halve finales tegen de Oekraïense Marta Kostyuk en de Roemeense Elena-Gabriela Ruse.

De 27-jarige Mertens won de Australian Open in het vrouwen dubbel al een keer. Twee jaar geleden triomfeerde ze “down under” samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Die schakelde de Limburgse zaterdag uit in de derde ronde van het enkeltoernooi.

Caroline Garcia sneuvelt

Caroline Garcia (WTA 4) is uitgeschakeld in de achtste finales. De Française, het vierde reekshoofd, ging met 7-6 (7/3) en 6-4 onderuit tegen de Poolse Magda Linette (WTA 45).

De 29-jarige Garcia won eind vorig seizoen de WTA Finals nadat ze kort daarvoor de halve finales van de US Open had bereikt. Ze is na de Poolse Iga Swiatek (WTA 1) en de Tunesische Ons Jabeur (WTA 2) al de derde speelster uit de top vier die is uitgeschakeld in Melbourne. Alleen de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA 3) houdt nog stand.

Magda Linette zit voor het eerst in haar carrière in de kwartfinales van een grandslamtoernooi. De 30-jarige Poolse neemt het daarin op tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 31). De voormalige finaliste van Wimbledon (2021) en de US Open (2016) versloeg in de vierde ronde de Chinese Shuai Zhang (WTA 22) met 6-0 en 6-4.

Aryna Sabalenka (WTA 5) veroverde na de scalp van Elise Mertens ook die van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 10). De Wit-Russische haalde het met 7-5 en 6-2. In haar eerste kwartfinale op de Australian Open staat Sabalenka tegenover de Kroatische Donna Vekic (WTA 64). Zij won met 6-2, 1-6 en 6-3 van de Tsjechische Linda Fruhvirtova (WTA 82). Ook voor de 26-jarige is het de eerste keer dat ze de laatste acht haalt op de ‘happy slam’.

Blockx door

Alexander Blockx (ITF-10) heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het juniorentoernooi. In de tweede ronde nam het derde reekshoofd met twee keer 6-4 de maat van de Turk Atakan Karahan (ITF-52).

Om een plaats in de kwartfinales geeft de 17-jarige Blockx zijn Bulgaarse leeftijdsgenoot Adriano Dzhenev (ITF-27) partij. Vijftiende reekshoofd Zhenev plaatste zich door in twee lange sets, 7-5 en 7-6 (8/6), te winnen van de Serviër Zoran Ludoski (ITF-54).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer