Foto: Belga

Gemeentehuis Boom gesloten na ernstig geval van agressie

Het gemeentehuis van Boom is maandag gesloten na een zwaar geval van agressie aan een loket van de dienst burgerzaken. Een man sloeg het plexiglas van het loket stuk en verwondde daarbij een medewerkster. De man wordt opgespoord. Om iedereen te laten bekomen van het voorval, besloot de verantwoordelijke schepen om het gemeentehuis te sluiten. Dinsdag gaat het terug open.

In het gemeentehuis van Boom heeft een agressieve man maandagmorgen het plexiglas van het loket burgerzaken aan diggelen geslagen. Daarbij raakte een medewerkster lichtgewond in het aangezicht. Schepen van Personeel Francis Sanchez Santos (N-VA) besliste daarop om het gemeentehuis tijdelijk te sluiten. "Het was nodig om te bekomen. Iedereen die aanwezig was, was erg aangedaan. We hebben de mensen aan loketten nog verder geholpen en later opgebeld om te vragen of we nog iets meer konden doen", vertelt de schepen.

De medewerkers van de gemeente konden praten met iemand van de sociale dienst om het voorval te verwerken. "De wonde zal wel genezen maar het psychische blijft doorwegen. De vrouw stond te bibberen op haar benen. De komende dagen zullen nog zwaar zijn voor haar. We hebben nog agressie meegemaakt aan het loket maar dit kunnen we echt niet tolereren." De agressieve man wordt opgespoord. De politie is met een onderzoek gestart. Dinsdag is het gemeentehuis opnieuw open.

Meest gelezen