Enkele Aalsterse carnavalisten kregen al een boete onder de ruitenwissers
©Leen De Smedt

Aalsterse carnavalisten boos om parkeerboetes in de buurt van werkhallen

In Aalst hebben al verschillende carnavalisten een parkeerboete gekregen in de buurt van de werkhallen, waar ze de praalwagens aan het maken zijn. Vorig jaar gaf de stad de indruk dat er vier weken voor de stoet geen parkeergeld betaald moest worden, maar het college besliste dat er dit jaar enkel tussen 10 en 26 februari gratis geparkeerd mag worden.

Sinds januari 2022 geldt er betalend parkeren in de buurt van de werkhallen van Aalst Carnaval. Bij de invoering rees er protest van de carnavalisten, die er in de weken voor carnaval veel tijd doorbrengen om te werken aan hun wagens. In een persbericht van vorig jaar stond er dat er vier weken voor de stoet gratis geparkeerd kon worden. Door corona was er geen stoet in 2022 en was er geen probleem.

Het college van burgemeester en schepenen besliste evenwel dit jaar om de gratis parkeerperiode te beperken tot de duur van de winterfoor, die loopt van 10 tot en met 26 februari.

Absurd

De carnavalisten zijn niet opgezet met die beslissing. “Het is absurd dat ze dat gratis parkeerregime zo laat laten ingaan”, zegt carnavalist Ingrid Buys. “Wat voor nut heeft het nog na de stoet? Mensen die uren en dagen gratis komen werken met veel inzet en creativiteit moeten betalen om te parkeren. Ze werken ten slotte mee aan een stoet die de stad doet leven en voor inkomsten zorgt.”

Natascha Philips van AKV De Zoipers is één van de carnavalisten die al een parkeerticket van 28 euro kreeg: “Ik had betaald, maar een paar minuten nadat mijn tijd verstreken was, kreeg ik een boete. Ik vind dat erg voor alle carnavalisten. Onze auto zit vol gerief om aan de wagens te werken, wij kunnen niet zomaar met de fiets vanuit Erembodegem naar hier komen.”

Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) zit wat verveeld met de situatie: “Ik had een ruimere periode voorgesteld, maar het college van burgemeester en schepenen heeft er anders over beslist. Ik ga op het volgende college voorstellen om een oplossing te zoeken voor de carnavalisten die al een boete hebben gekregen.”

Meest gelezen