ROBIN UTRECHT

Boete en rijverbod voor vrouw uit Sint-Gillis-Waas die roes uitsliep in wagen die ze midden op de weg had geparkeerd

Een vrouw uit Sint-Gillis-Waas heeft een boete en een rijverbod gekregen omdat ze dronken in slaap was gevallen achter het stuur van haar auto. Ze dacht dat ze in de berm stond, maar in realiteit had ze zich midden op de weg geparkeerd.

Vorig jaar april werd een vrouw uit Sint-Gillis-Waas slapend aangetroffen in haar auto die midden op de weg stond. "Ze dacht dat ze haar voertuig had geparkeerd op de berm. Maar dat bleek niet zo", probeerde haar advocate de feiten nog wat te verzachten. 

De vrouw gaf in de politierechtbank toe dat ze al meer dan tien jaar vecht tegen een alcoholverslaving. "Maar rijden met de wagen deed ik nooit. Tot die bewuste dag," vertelde de vrouw. 

De politierechter verklaarde haar nu rijongeschikt. Als ze dus weer met de wagen wil rijden, zal de vrouw zich medisch en psychologisch moeten laten onderzoeken. Ze kreeg ook een boete van 1.600 euro, die ze enkel moet betalen als ze bepaalde voorwaarden overtreedt. 

De vrouw is al in behandeling om van haar verslaving af te raken. "Een proces met vallen en opstaan. Maar het gaat de goede kant uit. Ik ben ook al meer dan tien jaar actief in de Anonieme Alcoholistenvereniging en laat me ook begeleiden door heel wat andere instanties." 

Meest gelezen