EPA
Volledig scherm
© EPA

Noorse inlichtingendienst waarschuwt voor Russische kernwapens op onderzeeërs: "Ernstige bedreiging" voor Europa

Een jaarlijks rapport van de Noorse inlichtingendienst waarschuwt dat Russische kernwapens een “ernstige bedreiging” vormen voor Europa en de NAVO. Een belangrijk deel ervan bevindt zich op schepen en onderzeeërs van de Russische Noordelijke Vloot. Die staat in voor de verdediging van het gebied boven de Noordpoolcirkel in de Noordelijke IJszee, onder meer de Barentszzee ten noorden van Noorwegen.

34 reacties

  • Harry Van riet

    1 jaar geleden
    De Russen en hun militaire brol ,niet te veel aandacht aan schenken , bovendien zit de Oostzee ook vol met Westers onderzeeërs.
  • Michel Roman

    1 jaar geleden
    Vergeet niet dat , aan de andere kant van de oceaan , de Amerikaan alles van nabij volgt. De Russen zijn niet bang van Europa , maar wel van de reactie van de Verenigde Staten. Misschien toch maar die verguisde Amerikanen te vriend houden zeker ?
  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    Heeft de NAVO oorlog moeten voeren om haar territorium uit te breiden? Neen, ze hebben gewoon landen een meerwaarde kunnen geven zodat ze zelf aansluiting zochten. Poetin heeft niks te bieden, enkel dreiging, oorlog en autocratie.
  • henri sluyts

    1 jaar geleden
    China zal nooit een kernbom dulden op Europa die markt is te belangrijk . De NAVO moet Oekraïne vliegtuigen leveren zodat die oorlog binnen de twee maanden van de baan is .
  • Frederic Migom

    1 jaar geleden
    De grootste kerndeling van Rusland is dat hun bom(men) ter plaatste ontploffen wegens zo goed als geen onderhoud. Veel van die bommen kunnen zomaar ontploffen mocht er een brand ontstaan. De ingebouwde beveiliging zou er dan niet toe doen door de immense ontploffing van de brandstof. De Amerikanen hebben zo al eens een totale ramp met kunnen voorkomen. Zelfs lanceren is voor de Russen een gevaar, enkel en alleen al omdat hun wapens niet meer dan oud schroot zijn, net als hun onderzeeërs.