Carnavalisten verzamelden een laatste keer voor de popverbranding
Chris Bosseloo

Aalst Carnaval sluit af met traditionele popverbranding

In Aalst hebben carnavalisten gisterenavond een laatste feestje gehouden tijdens de traditionele popverbranding. Prins Yordi kreeg de eer om de pop in brand te steken en carnaval zo officieel af te sluiten. "Ik ben ervan overtuigd dat we nu minstens voor de komende 100 jaar carnaval zullen vieren", klonk het in de afsluitende speech van Prins Yordi.

Met de traditionele popverbranding is Aalst Carnaval gisterenavond om 21 uur officieel tot een einde gekomen. De pop werd in brand gestoken op de Grote Markt van Aalst en had de vorm van het typische hoofddeksel van Kamiel Sergant. Hij was een icoon van Aalst carnaval, en was beter bekend als Keizer Kamiel. Die overleed twee jaar geleden. 

Onze Heer is een Ajoin, zeggen ze, maar ik geloof dat niet

Prins Yordi

Het was carnavalsgroep AKV Beschomt die de pop mocht ontwerpen. "Het is een ode aan Keizer Kamiel", zegt de groep. "Het ontwerp lag al klaar voor carnaval 2022 en het is een hele eer dat wij opnieuw de pop mochten maken", klinkt het.

Prins Yordi sprak de menigte carnavalisten voor een laatste keer toe. "Onze Heer is een Ajoin zeggen ze, maar ik geloof dat niet. We hebben verschillende jaren geen carnaval kunnen vieren, maar deze was driedubbel zo mooi en ik ben ervan overtuigd dat we vanaf nu voor minstens de komende 100 jaar carnaval vieren, elk jaar opnieuw. Wij zijn Aalst, wij zijn carnaval, jullie maken carnaval, we horen samen."

Meest gelezen