Burgemeester Christoph D'Haese (links) samen met Prins Yordi (rechts)
© Stad Aalst

Burgemeester Christoph D'Haese blikt tevreden terug op "veilige editie" van Aalst Carnaval

In Aalst blikt burgemeester Christoph D'Haese terug op drie drukbezochte carnavalsdagen. Meer dan 150.000 bezoekers kwamen naar het carnaval. Het hele evenement verliep redelijk rustig en kende weinig incidenten. "Aalst had vooraf ook zwaar ingezet op veiligheid en dat heeft zijn vruchten afgeworpen", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). 

Na drie dagen van feestvieren werd Aalst Carnaval deze ochtend afgesloten met koffiekoeken voor iedereen die de hele nacht had doorgefeest. Volgens de stad trok de editie tussen de 150.000 en de 200.000 bezoekers. "Het was een prachteditie, met een recordaantal bezoekers die kwamen kijken naar de carnavalsstoet op zondag", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

Veiligheidsmaatregelen

Tijdens het hele evenement werden 1.500 medewerkers, vrijwilligers en hulpdiensten ingezet om er een veilige editie van te maken. "Dankzij de vele maatregelen die we vooraf namen is er op een heel gedisciplineerde manier feest gevierd. Daarvoor dank ik niet alleen de vele politieagenten op het terrein, maar ook alle aanwezige hulpverleners."

Dit was de meest veilige editie van de afgelopen zes jaar

Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA)

Aalst Carnaval kende over het algemeen weinig incidenten. Enkel op maandag was er even een kat-en-muisspel tussen Brusselse jongeren en de politie. "We hebben toen kordaat moeten optreden en die mensen terug op de trein gezet naar Brussel. Iedereen is welkom om naar ons carnaval te komen, maar niet om amok te maken."

"Als we alles overschouwen, kunnen we niet anders dan terugblikken op een veilige driedaagse", besluit de burgemeester. "Ik denk zelfs dat we kunnen spreken van de meest veilige editie van de afgelopen zes jaar. Dat geeft me als burgemeester een voldaan gevoel. Nu ga ik een dagje recupereren en wat slaap proberen inhalen."

Meest gelezen