Links: Alexander, die op 13-jarige leeftijd uit het leven stapte, in een periode van zware pesterijen door zijn biologische moeder en haar vriend. Rechts: Beklaagden Gaëlle F. en haar vriend Kurt D.W.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Alexander, die op 13-jarige leeftijd uit het leven stapte, in een periode van zware pesterijen door zijn biologische moeder en haar vriend. Rechts: Beklaagden Gaëlle F. en haar vriend Kurt D.W. © WHW / Marc Baert

Ouders, veroordeeld voor zware pesterijen van eigen zoon Alexander (13), gaan in beroep : “Ik zie mijn katten liever dan mijn zoon”

Vier jaar geleden stapte de amper 13-jarige Alexander uit het leven. Alexanders eigen moeder Gaëlle F. (50) en haar vriend Kurt D.W. (53) werden veroordeeld voor de zware pesterijen die aan zijn overlijden vooraf gingen. Ze gingen in beroep en verschijnen volgende week opnieuw voor de rechter. Opvallend: als de rechter in beroep een link ziet tussen de pesterijen en de zelfdoding, een link die de rechter in eerste aanleg nog niet zag, riskeren ze een veel zwaardere straf, tot 15 jaar. Wij blikken vooruit met Catherine Lairesse, de adoptiemoeder van Alexander.