Russisch president Vladimir Poetin
Volledig scherm
PREMIUM
Russisch president Vladimir Poetin © AFP

ANALYSE. Deze 10 cijfers tonen waarom de Russen massaal achter Poetin blijven staan

De oorlog in Oekraïne kan zo gruwelijk worden als hij wil, toch blijven de Russen die steunen en steeg hun vertrouwen in Vladimir Poetin het voorbije jaar van 67 tot 79 procent. Hoe doet die dat toch? Wij zochten uit wat er speelt in het hoofd van de Russen en vatten dat samen in tien onthullende cijfers. Noem het maar een masterclass in dictatuur.

19 reacties

  • Vera Redant

    1 jaar geleden
    Ze kunnen niet anders dan volgen of ze worden gedood.
  • leo foulon

    1 jaar geleden
    Indien rusland zijn bnp even groot is als de Benelux, kunnen zij veel beter met hun geld om dan wij en de Nederlanders . Bijna iedereen leeft van de staat in rusland volgens onze informaten. Ze voeren een dure oorlog, zitten in heel de wereld , hebben astronauten, een mega groot leger , evenveel corruptie als hier etc. Chapeau, kunnen onze politici in de leer bij gaan
  • Luc D'haese

    1 jaar geleden
    Haat en verdeeldheid werkt! Het voer dat we krijgen van VB en NVA. En het gaat goed binnen.
  • guido Bervoets

    1 jaar geleden
    Rusland heeft met zijn 144 miljoen Russen ocharme een economie die even groot is als de Benelux. Buiten de grote steden is het armoe troef en de mannelijke bevolking heeft een gemiddelde leeftijdsverwachting van 65 jaar, de laagste van heel Europa, omdat ze zich te pletter zuipen met zelfgestookte Wodka. Van ellende.
  • jos De Decker

    1 jaar geleden
    Met NVA gaan we hier dezelfde weg op. Het begint al met het omzeilen van het grondwettelijk hof.