Joris Herpol

Mollenvanger uit Malderen vindt opnieuw erg zeldzame witte mol: "Deze keer laat ik hem opzetten" 

Ongediertebestrijder Kurt Bellon uit Malderen bij Londerzeel heeft tijdens zijn werk een witte mol gevonden. Het dier is vrij uniek, want slechts één op de 15.000 mollen heeft een witte vacht. Het is intussen de derde witte mol die Kurt vindt. 

Kurt Bellon is mollenvanger van beroep. Hij moet er dagelijks tientallen vangen en heel af en toe komt hij een albino-exemplaar tegen. "Dat is het afgelopen anderhalf jaar drie keer gebeurd, maar dit is echt een heel mooi exemplaar. Deze keer had ik prijs in Buggenhout. Hij was nog maar net dood en voelde zelfs nog een beetje warm aan", legt Kurt uit. Ik heb hem thuis meteen in de diepvriezer gestoken en heb een taxidermist opgebeld. Hij gaat het dier nu mooi opzetten en daarna krijgt hij een plekje bij mij thuis."

Ik heb het dier thuis meteen in de diepvriezer gestoken. Een taxidermist gaat hem nu mooi opzetten voor mij

Kurt Bellon, ongediertebestrijder met veel geluk

Mooi jong dier

Kurt kan zelf niet verklaren waarom hij opnieuw prijs heeft. "Ik vang enorm veel mollen, dus statistisch gezien heb ik veel meer kans om een wit exemplaar tegen te komen. Ik ben daar dagelijks mee bezig, maar ik blijf het bizar vinden. Ik zal ergens in een goede zone werken waar er toevallig meer voorkomen. Het is uiteindelijk gewoon veel geluk hebben", aldus de mollenvanger.

Over een paar maanden krijgt het opgezette diertje een mooie plek bij hem thuis. Zijn taxidermist heeft een wachtlijst van een paar maanden. "Het is echt een mooi diertje. Ik denk niet dat hij een half jaar oud was. Mollen kunnen in principe tot 7 jaar oud worden als ze niet worden opgegeten of gevangen."

Joris Herpol

Meest gelezen