© EPA-EFE

OVERZICHT EUROPA LEAGUE. Manchester United recht de rug na blamage tegen Liverpool, Arsenal komt niet verder dan gelijkspel in Portugal

Behalve de twee Unions waren er natuurlijk nog veertien andere clubs die donderdagavond in actie kwamen in de achtste finales van de Europa League. De grootste verrassing viel te noteren op het veld van Sporting Lissabon. Arsenal, de leider in de Premier League, bleef daar op een gelijkspel steken. Manchester United won wel vlot van Real Betis: het werd 4-1 op Old Trafford.

Sam Varewyck

Manchester United had wat te bewijzen na de 7-0-nederlaag bij grote rivaal Liverpool afgelopen weekend. De Red Devils deden in eigen huis exact wat ze moesten doen: overtuigend winnen van Real Betis. United kwam na zes minuten al op voorsprong na een fraaie goal van Rashford, maar bij de rust stond het 1-1 na een tegentreffer van Perez.

In de tweede helft stak United vervolgens een tandje bij. Bruno Fernandes bediende al snel Antony, die met een geweldig schot de thuisploeg weer op voorsprong bracht. Enkele minuten later legde Fernandes zelf de 3-1 tegen de netten. In de slotfase maakte Wout Weghorst het feestje compleet: 4-1.

Arsenal kan niet winnen in Lissabon

Arsenal nam de wedstrijd bij Sporting Lissabon meteen in handen en werd halverwege de eerste helft beloond met de openingstreffer van William Saliba. Daarna kantelde de partij: Sporting kreeg een paar goede kansen, bij de derde goede mogelijkheid zorgde Gonçalo Inácio voor de gelijkmaker. Vroeg in de tweede helft maakte Sporting er vervolgens zelfs 2-1 van via Paulinho.

Lang duurde het Portugese feestje niet, want zeven minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Hidemasa Morita werkte de bal ongelukkig in het eigen doel binnen. Beide kanten probeerden nadien nog wel, maar scoren zat er niet meer in: eindstand 2-2. Leandro Trossard ontbrak bij Arsenal door een blessure.

Juventus klopt strijdvaardig Freiburg

In Turijn kreeg Juventus een op papier makkelijke tegenstander: SC Freiburg. De Duitsers lieten zich echter niet zomaar inpakken. Juventus haalde het uiteindelijk wel met 1-0 na een goal van Angel Di Maria, maar de Oude Dame is dus nog verre van zeker van een plekje in de kwartfinales.

In de andere Europa League-wedstrijden vielen geen grote verrassingen te noteren. AS Roma nam met 2-0 de maat van Real Sociedad na een vroege goal van El Shaarawy en een late van Kumbulla. Bayer Leverkusen, in de Champions League nog een opponent van Club Brugge, won na een gelijkaardig verloop met 2-0 van het Hongaarse Ferencvaros.

Sevilla versloeg Fenerbahçe eveneens met 2-0. Michy Batshuayi viel na 67 minuten in voor Fenerbahçe, maar de Rode Duivel kon het tij niet keren voor de Turken. Shakhtar Donetsk en Feyenoord hielden het op een gelijkspel (1-1).