Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Voetballers van Afrikaanse origine krijgen vaker rode kaart en spelen minder

Voetballers van Afrikaanse origine beginnen vaker op de bank aan een wedstrijd, krijgen vaker een rode kaart, krijgen minder speeltijd en worden vaker vervangen dan blanke spelers. Dat blijkt uit een discriminatiestudie van de KU Leuven, zo meldt Le Soir.

19 reacties

  • ruddy claerhout

    1 jaar geleden
    Welke studie is dat nu weer, hoop dat wij daar niet voor moeten betalen. Is rekening gehouden met welke fouten en vergelijking van de fouten ?
  • Anthony Peeters

    1 jaar geleden
    Serieus? Spelen minder? Er zijn ploegen waar met moeite 3 Belgen op het veld staan!!
  • Gust Vandamme

    1 jaar geleden
    Simpel: kijken of de overtredingen rood verdienden of niet en dan een conclusie trekken. Eerder niet. En verder beslist de trainer. Alsof die zijn eigen ploeg gaat benadelen door een minder goede speler op te stellen.
  • willem van gool

    1 jaar geleden
    Afrikaanse spelers zijn heel vaak sneller, explosiever. Daarom staan ze meer in de aanval en op de flanken. Maar dat zijn ook posities die door al dat spurten meer energie vergen en daarom worden ze ook meer vervangen tijdens de wedstrijd. Blanke flankspelers en aanvallers worden ook meer vervangen dan blanke verdedigers. De huidskleur is dus niet de onafhankelijke factor, beste KUL-onderzoeker.
  • Gerry Cle

    1 jaar geleden
    Dat ze vaker een rode kaart krijgen terwijl ze vooral in de aanval spelen is inderdaad opmerkelijk. Ik hoop dat het is omdat ze met de 'Afrikaanse stijl' spelen die veel agressiever is dan de onze en niet omdat ze zwart zijn. PS: het valt toch weer op hoe sommige mensen hier absoluut niet willen dat er onderzoek wordt gedaan naar mogelijke discriminatie van mensen met andere huidskleur.