© VTM

Anke van ‘De Mol’, Henk Rijckaert en werfleider Johny verstoppen 100.000 euro in nieuw programma ‘Wie Zoekt Die Wint’

Wie zoekt die wint, dat is het eenvoudige opzet van het gelijknamige VTM-programma met Jens Dendoncker. In Wie Zoekt Die Wint schakelt Dendoncker drie bekende verstoppers in om 100.000 euro op de meest ingenieuze manieren te doen ‘verdwijnen’ in een huis. Het geld dat de bewoners van het huis terugvinden, is van hen.

edb

Het verstopteam bestaat uit drie oude bekenden. Johny Kaczmarowski, bekend als werfleider in Huis Gemaakt, werkt al 35 jaar in de bouw. Hij kent de verborgen hoekjes en holletjes die in een huis te vinden zijn. Inspecteur Anke Van Os, bekend van De Mol, keerde al honderden huizen binnenstebuiten voor haar job bij de recherche. Komiek Henk Rijckaert is de creatieveling van het team. Hij knutselt in zijn atelier de meest waanzinnige bouwsels in elkaar onder het motto ‘hoe gekkiger, hoe prettiger’.

Samen zoeken zij de beste plekjes en manieren om 100.000 euro kwijt te raken. Onderaan in een zak bloem, binnenin een laptop, achter plinten, in een stuk fruit of zelfs achter een muur of deurlijst… Geen plek is te gek.

© VTM

De kandidaten krijgen een halfuur de tijd om de 100.000 euro terug te vinden. De grote vraag is hoe ver ze daarvoor willen gaan. Zijn ze bereid een ravage aan te richten in hun eigen huis? De families komen ook voor dilemma’s te staan. Ontsteken ze de verfbom in de slaapkamer als er ook 5.000 euro uit ploft?

Dendoncker voorziet telkens enkele hulplijnen waarvan de kandidaten gebruik kunnen maken. Zoals een bieptoon die afgaat op een cruciale plek, de helpende handen van bekende Vlamingen zoals Karen Damen, Laura Tesoro of Natalia, of de Bulgaarse buurman van Jens die komt uitleggen waar er veel geld te rapen ligt. In het Bulgaars weliswaar. Het geld dat ze binnen het half uur vinden, mogen ze houden. Als alle gezinsleden na het alarmsignaal binnen de 10 seconden uit hun huis geraken tenminste. Anders wordt het bedrag gehalveerd.

Wie Zoekt Die Wint, vanaf zaterdag 1 april om 20.25u op VTM.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER