De Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
PREMIUM
De Franse president Emmanuel Macron. © Photo News

ONZE OPINIE. “Bouchez en De Wever inspireren zich meer op Bruno Tobback dan op Emmanuel Macron”

“Terwijl in België de pensioenplannen van minister Karine Lalieux (PS) bij iedere poging duurder worden, trotseert de Franse president Emmanuel Macron een woedend land om het sociaaleconomisch voor erger te behoeden”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En zelfs partijen die terecht voor sociaaleconomische hervormingen pleiten, zoals N-VA en MR, staan op de rem. Ze lijken meer op Bruno Tobback dan op Emmanuel Macron.”

34 reacties

  • Franciscus Vander Elst

    1 jaar geleden
    Weg met die regering, verkiezingen a.u.b nu
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Het zijn net De Wever en Bouchez die met hun opruiende tussenkomsten elke vooruitgang tegenhouden. Zonder die roeptoeters zou het veel makkelijker zijn om compromissen te sluiten. Nu verdoet men het grootste deel van de tijd met zich tegen hen te verdedigen. De anderen voelen zich door hen opgejaagd. Die tijd zou veel beter besteed zijn als men zich in belangrijke dossiers zou kunnen verdiepen. Een compromis dat betekent dat iedereen een beetje verliest.
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Een belangrijke hervorming doorvoeren zonder het parlement daarin te kennen lijkt me niet bijzonder democratisch. Macron was tot nu toe bijna de enige leider van een groot land waar ik respect voor had. Ik begin te twijfelen...En ik mag hopen dat noch Bouchez, noch De Wever zich daaraan spiegelen.
  • maria lucia vandenborre

    1 jaar geleden
    Macron, waant zich oppermachtig in Frankrijk! Dictator aan 't worden. Nog een geluk dat de Fransen zich niet laten doen, we kunnen er een staal aan nemen. De mensen altijd langer doen werken om hun hoge weddes, reisjes (al dan niet werk gerelateerd ) te blijven betalen. Zelfs als ze op pensioen zijn graaien ze in de kas. Geen sympathie voor die persoon en zijn regering!
  • Christiaan Bruynseels

    1 jaar geleden
    Historisch politieke verkwistingen uit het verleden. Daar moeten de generaties nadien levenslang voor opdraaien terwijl politici geen diploma noch examens qua competenties moeten afleggen, overbetaald worden en onze sociale zekerheid verder afbreken!