Woonzorgcentrum Campus Eureka.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentrum Campus Eureka. © Marc Baert

Kamer rusthuisbewoner vier jaar langs buiten gesloten met sleutel: “Iemand op deze manier opsluiten is de allerlaatste optie”

Een bewoonster van rusthuis Eureka in Evere bij Brussel werd vier jaar opgesloten in haar kamer. Volgens het personeel is ze agressief naar werknemers en naar medebewoners: “Haar familie heeft een plaats gezocht in de psychiatrie maar die hebben ze niet gevonden.” Het rusthuis staat sinds begin deze maand onder verhoogd toezicht wegens personeelstekort.

25 reacties

  • Hilde Janssens

    1 jaar geleden
    Wat iedereen blijkbaar over het hoofd ziet is dat de medicatie werd aangepast na het bezoek van de inspecteur van Zorg en Gezondheid en dat de agressiviteit daardoor onder controle is. Waarom kon dit niet eerder?
  • LUC MORNIE

    1 jaar geleden
    Overal veel te weinig verzorgkundigen.
  • Gino Van driessche

    1 jaar geleden
    Misschien eerst allemaal eens gaan werken in een WZC waar de personeelsbezetting nog krapper dan krap is, de pathologie van de patiënte kennen eer de verpleging weer de oorzaak is, en aan de schandpaal gaat. Tonnen respect voor collega’s die dagelijks met de beste intenties naar hun werk trekken en weten dat het weer een dag gaat zijn met personeelstekorten. Wat zegt de directie ? Roeien met de riemen die er zijn , niet zeuren maar werken aub! En ondertussen cashen . En crashen de personeelslede
  • karin verwimp

    1 jaar geleden
    Als die vrouw echt aggresief is dan is de beslissing te begrijpen. Of wat wil men anders: haar constant plat spuiten? Om de haverklap personeel thuis door verwondingen? Of moet er eerst een dode vallen? Zorg voor voldoende opvang in de psychiatrie! Daar knelt in dit geval het schoentje. En dat is een schoentje dat al jaaaaren knelt.
  • monique liesenborghs

    1 jaar geleden
    Kreeg die vrouw dan nooit bezoek ?