© USA TODAY Sports via Reuters Con

Dallas verliest ondanks 42 punten van Luka Doncic bij Miami

Ondanks een nieuwe knalprestatie van de Sloveense basketvedette Luka Doncic hebben de Dallas Mavericks zaterdagavond in de NBA met 129-122 verloren van de Miami Heat.

Laurens Van Heuverswijn
Bron: BELGA

Doncic tekende voor 42 punten, 10 rebounds en 8 assists maar het volstond niet om met Dallas een zesde nederlaag in zeven wedstrijden te vermijden. “Onze verdediging was onbestaande”, zei coach Jason Kidd na afloop. “We konden hen niet afstoppen.” Jimmy Butler was goed voor 35 punten bij Miami.

Dallas dreigt, met nog vier wedstrijden te gaan, als elfde in de Western Conference naast een ticket voor de play-ins van de play-offs te grijpen. Miami maakt als zevende in de Eastern Conference nog kans op rechtstreekse kwalificatie voor de nacompetitie.

In de tweede wedstrijd van de avond waren de New Orleans Pelicans voor eigen publiek te sterk voor de Los Angeles Clippers. Onder aanvoering van Brandon Ingram trok de thuisploeg met 122-114 aan het langste eind. Kawhi Leonard blonk in het bezoekende kamp uit met 40 punten. De Pelicans volgen als zevende in de Western Conference net achter de Clippers, die voorlopig het laatste rechtstreekse ticket voor de play-offs in handen hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer