© jcr

Dj Rudy Golden kruipt achter discobar voor eerste verjaardag dorpsrestaurant Brustem

Sint-Truiden -

Afgelopen week vierde het dorpsrestaurant Brustem Bediëen zijn eerste verjaardag. Om die te vieren, was het weer full house in zaal het Burchtheem in Brustem.

Een keer per maand worden de tafels in het Burchtheem op donderdagmiddag gedekt voor het buurtrestaurant. Zo schoven er deze maand weer 80 inwoners uit Brustem aan voor een lekker middagmaal. “Brustem Bedieën doet voor de maaltijden beroep op Resto den Teleuur van vzw Het Heft”, vertelt Jo Hendericx, voorzitter van vzw Burchtheem. “We bieden een menu met soep, een hoofdgerecht en een dessert aan voor 8 euro. Zo’n 18 vrijwilligers hebben zich spontaan aangeboden om alles in goede banen te leiden.”

Het dorpsrestaurant bestaat nu dus een jaar en is in die korte periode uitgegroeid tot een ware ontmoetingsplaats van oudere personen en alleenstaanden. “Speciaal voor deze eerste verjaardag kroop dorpsgenoot en dj Rudy Golden nog eens achter de discobar”, zegt Hendericx. “Hij zorgde voor een gezellig dansfeest. En niet onbelangrijk: de inkomsten van ons dorpsrestaurant vloeien terug naar de verenigingen. Zo kunnen zij de zaal aan de beste voorwaarden huren.” (jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer