Colruyt-directeur Stefaan Goetaert over verkoop Dreamland: “De speelgoedmarkt staat al jaren onder druk”

Gisteren werd door Colruyt bekend gemaakt dat het speelgoedketen Dreamland verkoopt aan ToyChamp. Bij Dreamland en babywinkel Dreambaby verdwijnen ook 192 banen. Business AM sprak met operationeel directeur Stefaan Goetaert over de krimpende speelgoedmarkt.


Beluister hier het volledige interview met Stefaan Goetaert van Colruyt:


In het nieuws: Op een bijzondere ondernemingsraad maakte Colruyt bekend dat het de intentie heeft om Dreamland te verkopen aan ToyChamp. Bij Dreamland en Dreambaby zouden ook 192 van de 1.100 jobs verdwijnen. Dreamland was sinds 1994 in handen van de Colruyt Group.

  • Goetaert verklaart waarom Colruyt dit nu doet: “De speelgoed- en babymarkt is een moeilijke markt die al jaren sterk onder druk staat. Er zijn heel veel grote online spelers gekomen. Maar de markt zelf is ook nog eens gekrompen. Speelgoed is vorig jaar met 7 procent gedaald. Ook de huidige macro-economische context maakt het allemaal niet makkelijker.”
  • “We stappen in het proces van de wet-Renault. (wet die de stappen bij collectief ontslag regelt, red.) We starten de informatie- en consultatiefase op. We nemen echt ruim de tijd om met onze medewerkers samen te zitten om hen alles toe te lichten en vragen te beantwoorden. Daarna starten we ook de gesprekken op met de sociale partners.”
  • “Het gaat over twee afzonderlijke intenties. Voor de eerste intentie rond de herstructurering starten we dus gesprekken op”, vertelt Goetaert. “De tweede intentie rond de samenwerking met ToyChamp is een apart traject. Ook daar gaan natuurlijk nog een aantal meetings moeten doorgaan. We hopen daarmee tegen het einde van dit jaar volledig rond te zijn.”
Meer