De boomgaarden staan in bloei maar met het koude, kille weer worden we daar niet echt vrolijk van.
Volledig scherm
PREMIUM
De boomgaarden staan in bloei maar met het koude, kille weer worden we daar niet echt vrolijk van. © Mine Dalemans / Klaus Polkowski

Waarom ervaren we half april een heuse winterdip? Biometeoroloog legt uit: “Er zijn drie types die elk verschillend reageren op slecht weer”

Zitten we - midden april! - met een winterdip XL? We klagen de hele dag over de kille wind, regenvlagen en een gebrek aan zon. Wat is er toch met ons aan de hand? Hebben we met z’n allen evenveel mentale én fysieke last van deze aprilse grillen? En wat kan je doen als je zo gevoelig bent aan weer en weersveranderingen? Duits biometeoroloog Andreas Matzarakis legt uit.

5 reacties

  • Danny vernimmen

    1 jaar geleden
    Klimaat want het ging altijd heel warm worden . Maar niemand durft nog het tegendeel te zeggen.
  • Dirk Mathys

    1 jaar geleden
    In 1978 binnengegaan in Koksijde voor legerdienst op 2 april en nog 14 dagen sneeuwvlagen gehad zou toen de aarde ook al aan t opwarmen geweest zijn ? daarna een van de strengste winters tot nu toe meegemaakt zal oon aan de opwarming van de aarde gelegen hebben zeker . Veel beter nu als de aarde wat opwarmd 😂minder stoken en geen last meer van koude sneeuw en ijzel en veel minder stookkosten 😂😂😂 laat de groenen maar zagen tegen dat de zee 1 meter hoger staat is er al lang iets anders
  • Fanny Konings

    1 jaar geleden
    Men kan zagen en zagen , elke weertype heeft voordelen en charme, je kan er mee om of niet er zijn ergere zaken
  • karin verwimp

    1 jaar geleden
    Geen last van. Voor mij is dit genieten. Enkel de combinatie wind en motregen krijgt me aan het morren. Omdat je dan zelfs onder een grote paraplu voor geen meter droog blijft.
  • Gilbert Remy

    1 jaar geleden
    Ik weet het! Het is de schuld van het klimaat, maar geen zorgen binnenkort hebben we allemaal een warmtepomp door onze strot geduwd en is het probleem opgelost. Zeg dat GROEN het gezegd heeft.