Overleden jongetje Raul: ex-vriend van de moeder blijft in de cel

De ex-vriend van de moeder van de 9-jarige Raul blijft aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. De man werd gisteren aan ons land overgeleverd, nadat hij vorige week in Nederland was opgepakt. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer, die over zijn verdere aanhouding moet beslissen. 

D

e 34-jarige Roemeense man, die gisteren werd overgeleverd aan ons land, werd vandaag verhoord door de onderzoeksrechter. De man wordt verdacht in het onderzoek naar de dood van de 9-jarige Raul, het jongetje dat op 13 april dood werd teruggevonden aan het Houtdok in Gent. De man was de ex-partner van de moeder van de jongen, en zou de jongen mishandeld hebben. Hoe de jongen precies om het leven kwam is nog niet duidelijk.

De man zou al meteen na zijn arrestatie ontkend hebben dat hij iets met de dood van de jongen te maken heeft, en volgens onze informatie zou hij nog altijd bij zijn onschuld blijven. 

Volgens zijn advocaat Sven Staelens is het verhoor goed verlopen: "Hij is gisteren uitgebreid verhoord door de politiediensten, en ook vandaag is hij nog eens uitgebreid ondervraagd  geweest door de onderzoeksrechter. Hij heeft zeer uitgebreide verklaringen afgelegd, dus in die zin werkt hij mee aan het onderzoek. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wie op welke manier betrokken was in dit dossier." Op de inhoud van het onderzoek wil de advocaat verder niet ingaan. 

De onderzoeksrechter besloot om de man aan te houden. Ook de moeder van Raul is aangehouden. Het gerecht wil nu onderzoeken welke rol ze allebei precies hebben gespeeld. Wellicht zullen ze met elkaar geconfronteerd worden.

Meest gelezen