© Instagram

Regisseur Roman Polanski poseert met de vrouw die hij op haar 13de verkrachtte

De Frans-Poolse regisseur Roman Polanski (89) kan het opmerkelijk goed vinden met de vrouw die hij verkracht heeft toen zij nog een 13-jarig meisje was: de twee poseren samen op een foto die verschenen is in het Franse magazine Le Point.

Mts
Bron: Le Point, TMZ

De verkrachting van Samantha Geimer door Roman Polanski gebeurde in 1977, in het huis van acteur Jack Nicholson in Los Angeles. De destijds 43-jarige Polanski bekende dat hij het toen 13-jarige meisje had gedrogeerd en seksueel misbruikt en verbleef uiteindelijk 42 dagen in de cel, waarna hij de Verenigde Staten ontvluchtte nog voor hij veroordeeld kon worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vandaag, 46 jaar later, heeft Geimer Polanski duidelijk vergeven. De intussen 60-jarige vrouw spreekt in een opmerkelijk interview in het Franse magazine Le Point met Polanski’s huidige echtgenote, Emmanuelle Seigner (56). Het is zij die de foto deelde met Le Point. In het interview zegt Geimer dat Polanksi “zijn schuld tegenover de maatschappij heeft terugbetaald” en dat ze haar ontmoeting met Polanski 1977 “nooit als een groot probleem had beschouwd”.

In het verleden heeft Geimer zich wel vaker mild opgesteld voor de man die haar ooit verkracht heeft. Naar eigen zeggen heeft ze Polanski zelfs al decennia geleden vergeven voor zijn daden. Volgens haar definieert de verkrachting niet wie zij is en verdient de regisseur het om met rust gelaten te worden over de zaak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer