Emma begon als 10-jarig meisje met acteren© REUTERS

Emma Watson al vijf jaar gestopt met acteren: “Ik was niet gelukkig”

Harry Potter-ster Emma Watson (33) heeft al bijna vijf jaar niet meer geacteerd. “Ik voelde me opgesloten”, vertelt ze in het Britse zakenblad Financial Times.

Louis Lambrechts

“Ik was niet gelukkig”, zegt Watson over haar acteercarrière. “Ik denk dat ik me een beetje gekooid voelde. Wat ik echt moeilijk vond, was dat ik iets moest gaan verkopen waar ik niet veel controle over had. Om voor een film te staan en elke journalist te laten zeggen: ‘Hoe komt dit overeen met jouw standpunt?’ Het was erg moeilijk om het gezicht en de woordvoerder te zijn van dingen waar ik niet bij betrokken was.”

De Britse actrice was voor het laatst te zien in de film Little Women in 2019. Sindsdien was ze enkel te zien in de Harry Potter-reünie vorig jaar, al zat Watson niet stil. Naast een eigen gin uit te brengen, regisseerde en schreef ze afgelopen winter nog een reclamecampagne voor het kledingmerk Prada.

“Mensen zeiden me altijd dat ik moest regisseren, zelfs al toen we de Harry Potter-films opnamen,” zegt Watson. “Ik was bang dat het alleen maar technisch was, niet creatief en dat ik niet kon brengen wat volgens mij mijn vaardigheden zijn. Regisseur worden, leek onbereikbaar. Ik denk niet dat ik daar vertrouwen in had. Ik weet dat het raar lijkt. Ik ben opgegroeid op een filmset”, refereert ze naar haar jaren op de set van Harry Potter, waar ze als 10-jarig meisje begon.

Een terugkeer naar het grote scherm zit er volgens Watson zeker nog in. “Absoluut. Ik wacht op de juiste uitdaging. Ik hou van wat ik doe. Ik moet daarbij een manier vinden om mezelf niet te verliezen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER