De goudprijs lijkt op weg naar een nieuw record.
Volledig scherm
De goudprijs lijkt op weg naar een nieuw record. © Photo News

Goudprijs stijgt door Amerikaanse bankencrisis richting absoluut record

Door de onzekerheid rond kleine Amerikaanse banken stijgt de goudprijs richting het absolute record. Er zijn de laatste tijd al drie Amerikaanse banken omgevallen. De recordprijs van goud bedraagt 2.075 dollar en dateert van de zomer van 2020. “Wees niet verbaasd als het record deze maand al sneuvelt”, zegt Reinoud Bogert van goudspecialist Doijer & Kalff.

7 reacties

  • bart vansteenkiste

    12 maanden geleden
    de beste zijn die in amerika naar goud zoeken , ook niet te onderschatten ,maar als ze er opstuiten al graven ze maar 2500 gram per dag die worden schat rijk. koper van goud niet want als zakt , in plaats van 16000 euro voor 300 gram goud houd u nog de helft over en die mogelijkheid bestaat ook.
  • An Vanden Bossche

    12 maanden geleden
    Het inflatieprobleem is pas ontstaan tijdens de coronacrisis van 2020 en niet tijdens of na de bankencrisis van 2008. Nochtans waren de banken vanaf 2008 'geld aan het drukken'. De oorzaken van de inflatie liggen ook niet alleen bij Poetin, want de gasprijs piekte een jaar voordat hij oorlog ging voeren. De hoofdoorzaak is het massaal uitdelen van helicoptergeld wat mensen tijdens de lockdowns niet konden uitgeven en massaal gespendeerd werd eens ze bevrijd werden. Iedereen wilde plots vanalles.
  • luc dierick

    12 maanden geleden
    Men is aan de poten aan het zagen van de dollar als overheersende wereldmunt Als de dollar omvalt Ja wat dan ?
  • Gino Denil

    12 maanden geleden
    Niet alleen de banken. Duitse fabrieksorders na correctie voor seizoensinvloeden op jaar basis in februari met 6% en in maart met 11% gedaald. Zowel voor binnenlandse als buitenlandse orders. De graaiflatie van bedrijven zal zich tegen hen keren.
  • Stephan Priem

    12 maanden geleden
    De banken en aanverwanten beheren gans de wereld, maar gefortuneerde aandeelhouders bespelen de financiële en monetaire markten. Ook het kapitalistisch systeem heeft zijn grenzen.