Explosies op Gaza.
Volledig scherm
Explosies op Gaza. © REUTERS

Meerdere doden bij Israëlische luchtaanval op gazastrook, ook commandant Islamitische Jihad komt om

Twaalf mensen, onder wie ook vrouwen en kinderen, zijn maandagnacht gedood bij Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook, zo meldt het ministerie van Volksgezondheid van het door de Palestijnse islamitische beweging Hamas gecontroleerde gebied. Volgens het Israëlische leger zijn een Jihad-commandant van het noordelijke deel van de Gazastrook en twee andere hooggeplaatste leden van de Islamitische Jihad onder de doden.

  1. Het vreemde moment waarop Hamas-leider te horen krijgt dat zonen en kleinkinderen gedood zijn en hij gewoon verdergaat met bezoek aan ziekenhuis

    Het vreemde moment waarop Ha­mas-lei­der te horen krijgt dat zonen en kleinkinde­ren gedood zijn en hij gewoon verdergaat met bezoek aan ziekenhuis

    Drie zonen en verschillende kleinkinderen van Hamas-leider Ismail Haniyeh zijn gedood bij een Israëlische luchtaanval. Dat nieuws kreeg Haniyeh te horen terwijl hij gewonde Palestijnen bezocht in een ziekenhuis in Qatar. Op videobeelden die circuleren op X is te zien hoe hij er stoïcijns op lijkt te reageren. “God hebbe hun ziel”, zegt Haniyeh wel tegen de man aan de telefoon. Een van zijn medewerkers vraagt nog of ze het bezoek wil beëindigen, maar dat weigert hij. “Nee, waarom? Laten we verdergaan.”
  2. TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: ‘nummer 3’ van Hamas gedood door Israël, was planner aanval 7 oktober

    TERUGLEZEN GAZA. Witte Huis: ‘nummer 3’ van Hamas gedood door Israël, was planner aanval 7 oktober

    Het Witte Huis bevestigt maandag dat Israëlische troepen vorige week de ‘nummer drie’ van terreurbeweging Hamas hebben gedood. Marwan Issa zou een van de planners van de aanval van 7 oktober zijn geweest. Eerder vandaag viel Israël het grote al-Shifaziekenhuis in Gaza aan. Daar zou - volgens Israël - Hamas zich hebben gehergroepeerd. Bij de aanval kwamen zeker twintig Palestijnse strijders en een Israëlische soldaat om het leven. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 18 maart terug.