Van links naar rechts: ex-CEO van Bpost Dirk Tirez, bevoegd minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen), voorzitter van de Raad van Bestuur Audrey Hanard - met PS-signatuur - en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS), bevoegd voor het krantenbedelingscontract.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: ex-CEO van Bpost Dirk Tirez, bevoegd minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen), voorzitter van de Raad van Bestuur Audrey Hanard - met PS-signatuur - en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS), bevoegd voor het krantenbedelingscontract. © Tessa Kraan / Tessa Kraan / RV / BELGA

OVERZICHT. De crisis bij bpost: waarover gaat het? Wie is betrokken? En wat staat op het spel?

Met een beurskoers die gedaald is met ruim 80 procent tegenover het hoogste punt van de afgelopen jaren en een dreigende miljoenenboete die in de lucht hangt, zit bpost overduidelijk in slecht weer. Maar waarover gaat de hele heisa nu weer? Wat staat op het spel? En wie is allemaal betrokken? Een overzicht.

9 reacties

  • Gisèle Moens

    10 maanden geleden
    Schaf de krantenbedelingssubsidie af en laat de markt spelen. Wie een papieren versie wilt, moet betalen om die te krijgen. Zo simpel als pompwater. De overheid, lees belastingbetaler, moet niet alles betalen. Komaan zeg!
  • Hans Bolsens

    12 maanden geleden
    Andere politiekers zeggen dat de bevolking hen niet allemaal over dezelfde kam mag scheren. Nochtans is het bijna dagelijks dat er weer politici door de mand vallen. Burgers zouden een referendum moeten houden waarin kan gecontroleerd worden of ze 1: bekwaam zijn voor de job, 2: geen sjoemelaars zijn en 3: enkel de job uitoefenen waar ze voor gekozen zijn. Geen extra postjes, geen extra inkomsten meer. Klinkt toch normaal niet? Of blijven we maar betalen? Mijn gedacht.
  • Heinz Rumes

    12 maanden geleden
    De Sutter moet eens goed nadenken , en vooral een stap opzij zetten, het is nu aan haar de beslissing om een stap opzij te zetten, geen rook zonder vuur, houd de eer aan jezelf.
  • leopold van heurck

    12 maanden geleden
    De paraplu zal open gaan en voor de rest zal vivaldi blijven sjoemelen.
  • Ken Grootjans

    12 maanden geleden
    Benieuwd of de vakbonden die steeds staan te roepen van rijke aandeelhouders en dividenden (zie Delhaize) nu ook de schade gaan terug betalen aan de vele kleine particuliere aandeelhoudertjes die tot 80% van hun centjes zo goed als definitief kwijt zijn. Uiteraard zijn zowel het bestuur als de politiek en het bijbehorende eigen zakken vullen (met belastingcenten) hoofdverantwoordelijk. Vakbondsacties ondermijnen de concurrentiepositie en zijn mede oorzaak wantoestanden.