Ook de Giro had bijna zijn “opi et omi”-valpartij: onvoorzichtige toeschouwer zorgt bijna voor crash tijdens neutralisatie

Ook de Giro had bijna zijn ‘opi et omi’-valpartij. Tijdens de neutralisatie van de vijfde etappe had een filmende toeschouwer de afstand van het peloton verkeerd ingeschat en kon hij maar nipt ontweken worden door de eerste renner van het peloton, de Italiaan Stefano Gandin.

Guy Van Den Langenbergh,

Het voorval deed sterk terugdenken aan de valpartij in de eerste rit van de Ronde van Frankrijk van 2021. Een onvoorzichtige toeschouwer keek helemaal niet naar het peloton en had alleen maar oog voor de camera om haar boodschap ‘Allez Opi-Omi’ in beeld te krijgen. Hierbij leunde ze te ver voorover waardoor Tony Martin haar niet meer kon ontwijken. Ook Marc Soler deelde in de klappen, beide renners moesten de strijd staken. De vrouw werd achteraf geïdentificeerd en veroordeeld tot het betalen van een boete van 1200 euro.

Zo ver kwam het vanmiddag gelukkig niet, niemand kwam ten val.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer