Jean Kindermans en Julien Duranville, een van de toptalenten die vertrok bij Anderlecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Kindermans en Julien Duranville, een van de toptalenten die vertrok bij Anderlecht. © Photo News / Photo News

Steeds meer jonge talenten vertrekken: jeugdopleiding Anderlecht op losse schroeven

#MadeInNeerpede. De stempel die jeugdproducten van Anderlecht krijgen, geldt voorlopig nog als een kwaliteitslabel in Europa. Maar hoelang nog? Op Neerpede maken zich zorgen over het grote aantal vertrekkers. Het zet de toekomst van de zo geroemde paars-witte jeugdopleiding op losse schroeven.

42 reacties

  • john dewit

    12 maanden geleden
    Volgens mij krijgen ze volop kansen bij Rsca ,maar nu willen ze direct dikke euro’s verdienen zonder dat ze echt een vol seizoen vaste waarde zijn en zich bewezen hebben. Toch hoop ik dat de neerwaartse spiraal volgend seizoen kan doorbroken worden en das ook goed voor aantrekken nieuwe jeugd. Een nederige rsca sup 💟
  • Rudi Horvath

    12 maanden geleden
    Het probleem ligt dikwijls bij de ouders, ze laten hun hoofd zot maken en zijn al aan het dromen over de eventuele profcarrière van hun voetballende zoon en het vele geld. Nog weinig spelers zijn trouw aan hun club. Clubliefde is een rariteit aan het worden omdat vele ouders marchanderen met hun kinderen en elders het gras groener zien ook al is het meestal hetzelfde kunstgras.
  • jan boden

    12 maanden geleden
    Dat ze jong zijn dat is zeker, of ze talent hebben is dan weer een andere zaak.
  • Eric Bex

    12 maanden geleden
    Alles draait om geld. Je mag de beste jeugdopleiding hebben. Als een andere club met meer budget aanklopt voor een topspelertje dan mag je het vergeten. Dat geldt voor iedere Belgische club. Nog nooit kreeg de Anderlechtse jeugd zoveel kansen in het A-team en toch is het een duiventil. Ook de huidige laagconjunctuur bij RSCA doet hun jeugdspelers dromen van hoger aangeschreven clubs.
  • johan Van Cauter

    12 maanden geleden
    Ze hebben geen clubliefde meer.ze zullen het later wel ondervinden. Ergens anders komen ze niet aan de bak.