Stef Caers, alias Gustaph, zit in het midden op de eerste rij  in de vrije basisschool van Gelrode
basisschool Gelrode

Groot scherm in Gelrode voor finale van Gustaph: “We zijn enorm trots op hem”

In Gelrode bij Aarschot zal de finale van het Eurovisiesongfestival nu zaterdag op groot scherm getoond worden. Enkele oud-leerlingen van de vrije basisschool organiseren samen met de directie de vertoning omdat ze erg trots zijn dat hun oud-medeleerling Gustaph doorstoot naar de grote finale.

Gisterenavond keek iedereen van de vrije basisschool Pastoor Dergent van Gelrode, bij Aarschot, vol spanning naar de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. Met Gustaph en achtergrondzangeres Chantal Kashala stonden er namelijk twee oud-leerlingen van de school op het podium. Nu Gustaph zich geplaatst heeft voor de grote finale, zal er zaterdag een groot scherm geplaatst worden in het ontmoetingscentrum Strooien Dorp en kunnen alle supporters komen mee feesten.

Heidi Pittomvils is één van de organisatoren en zat samen met Gustaph, van wie de echte naam Stef is, op de lagere school in Gelrode. “Ik ben in mijn jeugd altijd een goede kennis geweest van zijn broer en ik ken ook zijn ouders goed”, zegt Heidi. “Met Stef heb ik iets minder contact omdat hij natuurlijk erg druk bezig was de laatste jaren, maar ik ben hem toch erg blijven volgen. Toen hij afgestudeerd was aan het conservatorium in Gent, zijn wij met een bus naar zijn afstudeerproject, een optreden, gaan kijken.”

Knalprestatie

Ook gisteren keek Heidi naar de halve finale van het Eurovisiesongfestival: “Ik zat eigenlijk in een vergadering. Ik had mijn gsm opgezet, zonder klank, om te kunnen volgen. Toen het aan Gustaph was, hebben we een computer opgezet en zijn de anderen rond mij komen staan. Ik heb dan, mét hoed op, gezien wat voor een knalprestatie ze daar geleverd hebben, want het was écht goed.”

We gaan er zaterdag een feestje van maken en dat gaat zeker lukken!

Nu Gustaph in de finale van het Eurovisiesongfestival staat, kon een activiteit niet uitblijven. “We hadden eerst gedacht om zelf naar Liverpool te gaan, waar het Eurovisiesongfestival plaatsvindt”, zegt Heidi. “Maar dat was toch erg moeilijk en vooral erg duur. Toen dachten we om in het schooltje iets te organiseren en hebben we contact opgenomen met de directie van de basisschool Ze waren meteen enthousiast. En zo is er de afgelopen weken van alles geregeld om er zaterdag een feestje van te maken, en ik ben er zeker van dat dat zal lukken!”

Wie er zelf wil bijzijn kan nu zaterdag vanaf 19.30 uur terecht in het OC Strooien Dorp in Gelrode. Heidi vraagt om een hoed te dragen en je te tooien in de Belgische driekleur.

Heidi supporterde gisteren mét hoed voor Gustaph tijdens een vergadering

Meest gelezen