© Inge Kinnet

Julie Van den Steen maakt podcast over zwangerschapsverlies: “Om het stille verdriet en de eenzaamheid te proberen doorbreken”

‘Ik ben 1 op 6’, heet de nieuwe podcast van presentatrice Julie Van den Steen (30), verwijzend naar het aantal zwangerschappen dat eindigt met een verlies. Van den Steen is een van hen. Over dat verlies vertelt ze nu in haar nieuwste HLN-podcast.

lto

“Op 18 juli 2022 ben ik mijn kindje verloren. Maanden later maakte ik mijn nieuws openbaar en werd ik overspoeld door warme reacties. Ik besloot om deze podcast te maken, om het stille verdriet en de eenzaamheid te proberen te doorbreken. Maar ook om antwoorden te vinden op mijn vragen. Over zwanger zijn, over het verlies, het rouwproces”, zo begint Julie Van den Steen de podcast over verwachtingsverlies.

LEES OOK. Astrid Coppens getuigt over haar miskramen: “We zijn allebei beginnen wenen bij het onderzoek. Dat was verschrikkelijk” (+)

Samen met bekende en onbekende lotgenoten en experten gaat ze op zoek naar antwoorden en maakt ze verwachtingsverlies bespreekbaar. In de podcast deelt ze haar verhaal met onder andere presentator Tijs Vanneste, zangeres Kato Callebaut en sportanker Lies Vandenberghe. In de eerste aflevering getuigt actrice Tine Embrechts over haar verlies van 18 jaar geleden.

De eerste aflevering staat sinds vandaag online, komende zes weken zal elke vrijdag een nieuwe aflevering te beluisteren zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER