Vrouw (64) overleden na aanrijding door tram op Linkeroever: “Ze liep door het rood om de tram richting stad te halen”

Linkeroever -

Een 64-jarige vrouw uit Wilrijk is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de Blancefloerlaan op Linkeroever. De vrouw negeerde aan een oversteekplaats het rode licht en werd gegrepen door een tram die richting Zwijndrecht reed. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar het slachtoffer overleed ter plaatse.

jtp, svw

Het ongeval gebeurde rond 13.20u aan de halte Van Cauwelaert op de Blancefloerlaan. Een man zag alles gebeuren. “Een vrouw en ikzelf staken de Blancefloerlaan over. Het licht stond op dat moment op rood, maar er was geen verkeer. De vrouw was gehaast, ze wilde de tram halen die richting stad reed en er in de verte aankwam”, zegt de ooggetuige, die anoniem wenst te blijven.

Aan de tramhalte zelf stak de vrouw nogmaals over, maar net op dat moment kwam uit de tegenovergestelde richting een andere tram die richting Zwijndrecht reed. “Ze droeg geen oortjes, maar had de tram gewoon niet opgemerkt”, zucht de man.

Hij verwittigde meteen de hulpdiensten, maar de vrouw liep bij de aanrijding een zware hoofdwonde op. “De hulpdiensten hebben het slachtoffer, een 64-jarige vrouw uit Wilrijk, ter plaatse gereanimeerd maar ze overleed aan haar verwondingen”, bevestigt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De politie stelde een veiligheidszone in en een verkeersdeskundige kwam vrijdagmiddag ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval op de Blancefloerlaan te onderzoeken. Op de tram raakte niemand gewond, maar de trambestuurder was door het gebeuren wel in shock en kreeg slachtofferzorg aangeboden.

Door het ongeval was de hele vrijdagmiddag geen tramverkeer van en naar Linkeroever mogelijk. De Lijn legde pendelbussen in tussen het Koningin Astridplein en het premetrostation Van Eeden.

Nog op vrijdag gebeurde ook in Merksem een gelijkaardig ongeval met een tram. “Een 14-jarig meisje raakte lichtgewond toen ze werd aangereden door een tram op de Bredabaan, ter hoogte van het Burgemeester Nolfplein”, aldus Bruyns nog. “De omstandigheden van dat ongeval worden verder onderzocht.”

© BFM

© rr

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© svw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen