Muren beklad en "9K" in veld gebrand: politie spoort 8 verdachten op die eind februari Jan Breydelstadion vernielden 

De politie van Brugge heeft acht verdachten opgepakt voor verhoor voor de vernielingen die eind februari aangericht werden in het Jan Breydelstadion. In de nacht van 25 op 26 februari drongen ze het stadion binnen, waar ze de muren bekladden en "9K" in de middencirkel brandden. 

Zondagmorgen, 26 februari. In het Jan Breydelstadion in Brugge trekken ze grote ogen. Die nacht zijn vandalen binnengedrongen in het stadion en die richtten daar serieus wat vernielingen aan. Zo werden de doelpalen blauw geschilderd en op de muren waren beledigingen aan het adres van Club Brugge en zijn supporters te lezen.

In de middencirkel is in het groot "9K" gebrand, een rechtstreekse verwijzing naar 9.000, de postcode van Gent. Later die dag staat immers de topper Club Brugge - AA Gent op het menu. De muren kunnen nog snel overschilderd worden, maar de vernielingen op het veld blijven zichtbaar tijdens de match. 

Zowel de stad als de voetbalclub dienden meteen klacht in bij de politie, waarna de voetbalcel van de politiezone Brugge een onderzoek opstartte. De verdachten konden uiteindelijk geïdentificeerd worden en enkele dagen geleden werden op verschillende plaatsen huiszoekingen uitgevoerd. In totaal kon de politie acht verdachten oppakken voor verhoor, enkelen van hen hebben al bekentenissen afgelegd. Na hun verhoor werden de 8 opnieuw vrijgelaten. Het is nu afwachten welk gevolg het Brugse parket en de onderzoeksrechter hieraan geven. 

De schade aan het grasveld, de doelpalen en de muren werd geraamd op enkele tienduizenden euro's. 

Meest gelezen