© Isosport

Stad Brugge moet opnieuw investeren in Jan Breydelstadion om veiligheid te garanderen

Brugge moet opnieuw investeren in opknapwerken in het Jan Breydelstadion, dat meldt de stad. Na stabiliteitsonderzoek en een nieuw brandpreventieverslag moet de stad 367.000 euro investeren om de nodige keuringsattesten te verkrijgen en de veiligheid in het stadion te garanderen. Het is voorlopig onduidelijk wanneer het nieuwe stadion kan worden opgeleverd.

jvh
Bron: BELGA

“Het stadion heeft zijn houdbaarheidsdatum al lang bereikt”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). Door het aanslepende stadiondossier is de oplevering van een nieuw stadion in Brugge nog niet in zicht. De stad moet daarom blijven investeren in het verloederde Jan Breydelstadion. “We betreuren dit als stadsbestuur. Hoe langer we dit stadion operationeel moeten houden, hoe hoger de kosten zullen oplopen.”

In maart van dit jaar werd de gebruiksovereenkomst tussen de stad en de voetbalploegen nog verlengd. De overeenkomst loopt tot de oplevering van het nieuwe stadion van Club Brugge op de Jan Breydelsite en een oplossing voor Cercle Brugge. “Volgens de overeenkomst is de stad verantwoordelijk voor alle eigenaarslasten gerelateerd aan de stabiliteit, structuur en veiligheid van het gebouw. Zolang dat nodig is, zullen wij de veiligheid in het stadion garanderen.” 

Van het budget voor de werken gaat er 126.00 euro naar elektriciteitswerken, 70.000 euro naar veiligheid van de liften en 71.000 euro naar het conform maken van de noodverlichting. In 2021 werd al 77.000 euro geïnvesteerd in beton- en stabiliteitswerken. Nu wordt voor stabiliteitswerken opnieuw 100.000 euro vrijgemaakt. 

“We hopen als stadsbestuur dan ook op een spoedige doorbraak in ons Brugse stadiondossier, om deze kosten niet langer te moeten maken”, besluit Demon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer