Ondanks her en der wat voorvallen, spreekt de organisatie van ‘de beste editie ooit’.© KH

25-jarige Italiaan aangehouden voor gauwdiefstallen op Extrema, ook drie dealers opgepakt

Houthalen-Helchteren -

Op Extrema Outdoor is zaterdagavond een gauwdief op heterdaad betrapt. De 25-jarige Italiaan werd gearresteerd en is zondag aangehouden op verdenking van meerdere diefstallen. Vermoedelijk was hij ook diegene die vrijdag een ketting van 2.000 euro van de hals van een 19-jarige trok.

Olivier Simons/Geert Houben

Zaterdagavond rond 20.30 uur probeerde de Italiaanse twintiger op het festivalterrein de halsketting van een festivalganger te stelen. Maar hij werd op heterdaad betrapt. “De jongeman werd ter plaatse gearresteerd door de politie Carma en meegenomen naar het commissariaat in Genk voor verhoor”, zegt Marijke Teunis van het parket Limburg. “De politie onderzoekt of de man voor meerdere grijpdiefstallen in aanmerking komt.”

Vrijdag werd bijvoorbeeld een gouden ketting van 2.000 euro gestolen op het festivalterrein. De 19-jarige eigenaar was volop aan het dansen toen de ketting met een harde snok van zijn hals werd getrokken. “Er zijn sterke aanwijzingen dat de gearresteerde man ook voor deze diefstal in aanmerking komt”, zegt Marijke Teunis. “Hij werd zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot hem aan te houden.”  

Drie dealers opgepakt

Burgemeester Alain Yzermans (Vooruit) bevestigt bovendien dat er zondagmiddag om 16 uur al drie dealers waren gevat op het festivalterrein. “Het observatieteam boekt resultaat. Zaterdag is ook al een gauwdief aangehouden. Dat wil zeggen dat de politionele aanpak werkt en dat is goed nieuws.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer