Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Bij volledige verkoop Club Brugge kunnen aandeelhouders aanzienlijk cashen: hoeveel zouden Verhaeghe en Mannaert opstrijken?

Het is tijd om te oogsten, zo beseft Bart Verhaeghe, en dus staat Club Brugge te koop. Een volledige verkoop van de club behoort tot de mogelijkheden. En in dat geval passeert Bart Verhaeghe langs de kassa. Ook het bedrag dat CEO Vincent Mannaert kan verdienen aan de verkoop is aanzienlijk, zeker als je weet dat hij die aandelen bijna als vriendendienst verwierf. Wij berekenden hoeveel alle partijen zouden kunnen cashen.

33 reacties

  • Bernard Deplacie

    11 maanden geleden
    Dat stadium komt er ; is het dit jaar niet dan de komende jaren. Stad Brugge is hierin eveneens vragende partij ; trouwens de volledige Vlaamse regering. Enfin, Brugge zal er eentje krijgen ; dan Antwerpen ook en misschien in Brussel voor Union. Ik denk dat ze meer vangen dan 230 miljoen en dat het iets wordt van juist onder de 300. Ze zijn nu éénmaal 'marktleider' de laatste tien jaar en er zit nog rek op.
  • jan boden

    11 maanden geleden
    Zonder een geldige bouwvergunning voor een nieuw stadion zal er weinig animo op de markt zijn om Brugge te kopen. Men had indertijd de beursgang moeten gebruiken om fondsen samen te brengen voor een stadion want dan had je de supporters wel meegekregen.
  • Michel Beys

    11 maanden geleden
    Gasten droom maar verder, niemand geeft voor Brugge 230 miljoen. Net zoals de beursgang gaat dit op een sisser aflopen. Verhaeghe zal de volgende jaren gewoon verder moeten doen.
  • Jan Horemans

    11 maanden geleden
    Toch normaal? Zo werkt de wereld nu eemaal. Voor 230 miljoen kan je de Club kopen...
  • Eric Bex

    11 maanden geleden
    RSCA is momenteel nog steeds 80 miljoen waard hetgeen de overnameprijs is die Coucke in 2017 heeft betaald. Club was 2 jaar geleden vlak voor de beursgang geschat op 230 miljoen en is sindsdien enkel in waarde toegenomen. Dat zijn de feiten. De rest is quatsch. Club is het laatste decennium uitgegroeid tot de marktleider, de toonaangevende voetbalclub in België met een ijzersterke merknaam. Als er trouwens in een Belgische provincie kapitaal zit, zal het wel West-Vlaanderen zijn zeker.