Beschonken Fransman (44) tokkelt op GSM, rijdt rechtdoor op rotonde aan McDonald’s en knalt tegen paal

De wagen maakte een flinke smak tegen de paal.© jhm

Koksijde -

Een 44-jarige Franse bestuurder zorgde zaterdagochtend voor brokstukken op de rotonde aan de McDonald’s in Koksijde. De man verklaarde bezig te zijn op zijn GSM, reed recht door een haag en knalde tegen een paal. Hij was onder invloed.

Jelle Houwen

Het ongeval gebeurde zaterdagochtend vroeg rond 5.30 uur. Een 44-jarige Fransman in een Peugeot 3008 kwam vanuit de richting van Koksijde-Dorp en naderde de rotonde ter hoogte van de McDonald’s. Dat gebeurde op de hoek van de Robert Vandammestraat met de Ten Bogaerdelaan. De Fransman verloor de controle over zijn stuur, reed over een betonnen berm, daarna dwars door een haagje en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een elektriciteitspaal. Die kwam daardoor volledig schuin te staan en moest door de brandweer voor de veiligheid deels afgezaagd worden.

De politie Westkust kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen en nam de bestuurder mee voor verhoor. Hij verklaarde zelfs aan de politie dat hij bezig was op zijn GSM achter het stuur om een adres op te zoeken. Hij moest ook een ademtest afleggen en die bleek positief te zijn. Daarop verloor hij voor 15 dagen het rijbewijs. Door de botsing verloor de Peugeot motorvloeistoffen die lekten op het fietspad. De brandweer kwam ter plaatse om alles op te ruimen. Ook de elektriciteitspaal moest hersteld worden. De Peugeot is wellicht onherstelbaar beschadigd en werd getakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen